Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sauber potvrdil Pérezova slova, Guttieréz pro něj bude závodit

Sauber potvrdil Pérezova slova, Guttieréz pro něj bude závodit

Tým tak kompletně vyměnil svou jezdeckou sestavu.

Tým Sauber potvrdil, že druhým pilotem bude vedle NIca Hülkenberga nynější rezervní pilot Esteban Gutiérrez. Potvrdila se tak slova současného pilota Sergia Péreze, který tuto informaci prozradil již včera. Testovacím a rezervním jezdcem týmu byl jmenován letošní šampion Svétové série Formule Renault 3.5 Robin Frijns.

Gutiérrez, který se Sauberem pracuje od roku 2010, přechází do Formule 1 z GP2, kde letos skončil celkově třetí.

21letý pilot je podle svých slov "velmi vděčný" všem, kteří jej podporovali při jeho cestě do Formule 1.

"Po třech letech spolupráce se Sauberem se cítím velmi vděčný za veškerou pozornost, kterou mi věnoval každý v týmu a za pomoc, která mi pomohla se progresivním způsobem rozvíjet jakožto pilot Formule 1," řekl Gutiérrez.

"Poté, co jsem prošel různými závodními sériemi, které předcházely Formuli 1, jsem se dostal na začátek skutečné výzvy, kterou bude dosáhnout úspěchu na vrcholu motorsportu. Podpora ze strany rodiny a sponzorů byla klíčovým faktorem k tomu, abych se sem dostal, a jsem velmi vděčný všem, kteří byli do tohoto projektu zapojeni.

Bude mi velkým potěšením závodit ve stejném týmu, ve které bude zkušený Nico Hülkenberg. Bude pro mě dobrou referencí a bude mě podporovat v tom, abych se rychle adaptoval na Formuli 1. Nejlepším možným způsobem tak budeme moci spolu s týmem vyvíjet vůz."


Kamuj Kobajaši, jeden ze současných jezdců týmu, je tak bez místa. Japonec tak nyní hledá sponzory, aby se udržel v královně motorsportu.