Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Räikkönena letošní konečné umístění nezajímá

Räikkönena letošní konečné umístění nezajímá

Jiné než první místo podle Fina není důležité.

Kimi Räikkönen se podle svých slov vůbec nezajímá o to, zda v letošním šampionátu skončí na celkové třetí, nebo čtvrté pozici.

Finský závodník již nemá šanci na posun ze své aktuální třetí příčky výš, může však o jedno místo přijít ve prospěch vítěze Velké ceny USA Lewise Hamiltona.

Šéfové týmu Lotus by pochopitelně Räikkönena rádi viděli coby nejlepšího jezdce ze "zbytku světa", Räikkönenovi však tato bitva nepřijde důležitá.

"Je mi jedno, jestli skončím druhý, čtvrtý nebo desátý," řekl Fin. "Jsme tu proto, abychom se pokusili vyhrát a nic mi popravdě nedá, jestli budu třetí, nebo čtvrtý."

Räikkönen již dříve vtipkoval o tom, že by raději bral až čtvrté místo, nemusel by tak totiž cestovat do Istanbulu na slavnostní galavečer FIA, na kterém budou oceněni tři nejlepší závodníci sezóny.

Na dotaz, zda by byl otrávený povinností do Turecka letět, Räikkönen odpověděl: "Je mi jedno, jestli budu muset. Ale nic mi to nedá.

Jsem tu proto, abych se pokusil vyhrát a jestli skončím třetí, nebo čtvrtý, je jedno. Když se ve Formuli 1 někoho zeptáte po pěti letech na to, kdo byl druhý nebo třetí, bude to stejné.

Není v tom rozdíl. Možná to vypadá lépe na papíře, ale ve skutečnosti to nic neznamená."