Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Brawn popřel, že by měl být u Mercedesu nahrazen

Brawn popřel, že by měl být u Mercedesu nahrazen

Spekulovaný příchod Paddyho Loweho je pouze "záložní plán".

Ross Brawn rezolutně popřel spekulace o tom, že by ho v jeho funkci šéfa týmu Mercedes měl nahradit Paddy Lowe.

Brawn, který je ve vedení stáje již od jejího vzniku na konci roku 2009, kdy společnost Daimler koupila jeho tým Brawn GP, tvrdí, že nově příchozí Toto Wolff bude dohlížet pouze na finanční stránku týmu, zatímco Lowe je připraven k příchodu do týmu pouze v případě nutnosti "záložního plánu", tedy pokud by se Brawn sám rozhodl odejít.

"Já jsem šéf týmu. Já jsem zodpovědný za chod sportovních, technických a závodních záležitostí," řekl Brawn reportérům.

"Znám celou situaci. Mercedes chce dlouhodobé závazky. A já samozřejmě, se spoustou nových věcí, chci vidět, jak všechno funguje, než se odhodlám k poslednímu dlouhodobému závazku."

Brawn přitom přiznal, že mluvil s Lowem o jeho příchodu v případě, že by se sám rozhodl post šéfa týmu Mercedes opustit.

"Když jsem se rozhodl, že chci skončit u Ferrari, vybudovali jsme plán pro mého nástupce a já jsem toho součástí, mluvil jsem s Paddym, známe situaci."

Brit také popřel, že by měl Wolff dohlížet na jeho práci. Rakušanova role se totiž týká čistě komerční stránky týmu a Brawnovy role doplňuje.

"Je tu další stránka věci, do které se nehodlám plést, komerční aktivity, ty bude dělat Toto a jsou to aktivity doplňkové k tomu, co budu dělat já."