Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Räikkönen nevidí důvod, proč by nemohl bojovat o titul

Räikkönen nevidí důvod, proč by nemohl bojovat o titul

Lotus by rád s novým E21 dosáhl na metu nejvyšší.

Kimi Räikkönen nevidí jediný důvod, proč by jeho tým Lotus letos neměl bojovat o mistrovský titul a navázat tak na své vítězné doby ještě pod názvy Benetton a Renault.

Stáj z Enstone se loni v Abú Zabí dočkala prvního vítězství Velké ceny Japonska 2008, kdy se ještě v barvách Renaultu z vítězství radoval Fernando Alonso.

Lotus v pondělí veřejnosti jako první z týmů představil svůj nový monopost pro sezónu 2013 a Räikkönen se nechal slyšet, že v týmu cítí vítěznou minulost.

"Z práce s nimi je jasné, že jsou to závodníci a na jejich historii je vidět, že už šampionát vyhrávali," řekl Räikkönen. "Nic z toho, co jsem loni viděl, mě nepřimělo si myslet, že další titul v budoucnu nebude možný.

Samozřejmě, máme kolem sebe docela silnou konkurenci a každý chce vyhrát. Tenhle tým už ale v minulosti všechny ostatní porazil a nemůžete tvrdit, že to nemohou dokázat znovu."

Räikkönenův týmový kolega Romain Grosjean se chce ve své druhé plné sezóně ve Formuli 1 ukázat v daleko lepším světle než v té první. Ta byla totiž poznamenána několika incidenty v úvodech závodů, zejména pak hromadnou havárií po startu Velké ceny Belgie, za kterou si Francouz vysloužil zákaz startu v následujícím závodě v Itálii.

Grosjean je však přesvědčen o tom, že všechny negativní stránky loňské sezóny již hodil za hlavu a před sebou má daleko úspěšnější ročník.

"Myslím, že všichni čekají na to, jestli budu schopen být konzistentní, což je něco, co jsem loni trochu postrádal," přiznal Grosjean. "Vím to a udělám všechno pro to, abych lidem dokázal, že jsem schopen tohoto cíle dosáhnout."

Grosjean dodal, že chce dokončit letošní sezónu s pocitem, že nepropásl jedinou šanci.

"Skutečně chci co nejčastěji vyskakovat z auta s pocitem, že jsem odvedl dobrou práci. Vědět, že všechno, co jsem udělat mohl, jsem udělal a být pyšný na svůj závod nebo jinou část víkendu. Doufám, že takhle se letos budu cítit co nejčastěji to půjde."