Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hamilton od první sezóny u Mercedesu nečeká zázraky

Hamilton od první sezóny u Mercedesu nečeká zázraky

Cílem pro letošní rok je zejména zvyknout si na tým.

Lewis Hamilton nečeká od své první sezóny u týmu Mercedes žádné zázraky. Jeho hlavními cíli je zvyknout si na tým a zaznamenat od začátku sezóny zlepšení.

Hamilton musel už od prvního momentu, kdy oznámil svůj přestup ke stáji z Brackley, ospravedlňovat své rozhodnutí. Mercedes má za sebou totiž nepovedenou sezónu, zatímco Hamiltonův předchozí tým McLaren byl často schopen bojovat o vítězství.

Při prezentaci nového W04 Brit přiznal, že letošní vůz Mercedesu je převážně evolucí svého předchůdce, proto nečeká náhlé zlepšení situace.

"Mimo nějakých aerodynamických výsledků, které jsem viděl, nevím, jak na tom (nový vůz) je, kluci na tom něco zlepšili, ale stále je to evoluce loňského vozu," řekl Hamilton.

"Letošní rok je o tom pokusit se v týmu zabydlet, vybudovat si dobré pracovní vztahy a pracovat na tom, abychom správně nasměrovali tohle auto a stejně tak to pro příští rok.

Jako tým samozřejmě musíme vykázat nějaké výsledky, ale já zázraky nedělám. Budu s týmem pracovat tak tvrdě, jak to jde, abychom udělali nějaké kroky vpřed."

Hamilton dodal, že jeho hlavním cílem bude zezačátku pouze dokončovat závody, až poté se bude moci zaměřit na pódiová umístění a vítězství v závodech.

"Cílem je zlepšit se v porovnání s loňským rokem," řekl Hamilton. "Loni neměli moc silný rok. Mají jedno vítězství, ale nezískali dost pódiových umístění, ani zdaleka nedosáhli takového úspěchu, jaký si zasloužili.

Letos to bude o tom dělat jen jeden krok najednou. Dokončit první závod, dostat se na pódium a pak se pokusit vyhrávat závody."

Mercedes v loňském roce dosáhl svého prvního vítězství, když Nico Rosberg triumfoval ve Velké ceně Číny, od té doby však získal pouze další dvě umístění na stupních vítězů. Ke konci sezóny pak dokonce přišla série pěti závodů bez bodu.