Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Molina si nakonec udržel sedačku u Audi

Molina si nakonec udržel sedačku u Audi

Španěl vstupuje do své čtvrté sezóny DTM.

Miguel Molina nakonec přeci jen bude i v letošní sezóně závodit v německém mistrovství cestovních vozů DTM, když zaplnil poslední volné místo u Audi.

O budoucnosti Španěla se začalo spekulovat na sklonku loňského roku, kdy Audi oznámilo sedm z osmi jezdců pro svůj program v DTM. V té chvíli rovněž oznámilo, že právě Molina jejich DTM tým opouští.

Začátkem týdne však Audi oznámilo, že Molina bude s Audi A5 DTM závodit i letos.

Sportovní šéf Audi Dr. Wolfgang Ullrich řekl, že o rozhodnutí podržet si Molinu, který v DTM strávil poslední čtyři roky, rozhodla zpráva, že v letošní sezóně nebudou mít jezdci k dispozici páteční trénink.

"Najít správné nastavení ve velmi krátkém čase bude letos klíčové, takže zkušenosti zde mají cenu zlata," řekl Ullrich. "Proto jsme se rozhodli neangažovat nováčka, ale vsadit na naši osvědčenou jezdeckou sestavu."

Audi při té příležitosti rovněž oznámilo, že Rahel Frey, která v DTM závodila od roku 2011, se přesune do sestavy Audi v závodech GT.

Od loňské sestavy Audi v DTM se ta letošní tedy bude lišit pouze v tom, že odcházející Frey nahradí Jamie Green, který doposud v DTM závodil vždy za Mercedes.