Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes je podle Hamiltona tam, kde čekal

Mercedes je podle Hamiltona tam, kde čekal

Po prvotních problémech nakonec Hamilton odjel 145 kol.

Lewis Hamilton má za sebou první oficiální testy s Mercedesem, ke kterému přestoupil po šesti sezónách strávených u McLarenu. Z testu má dobrý pocit a prohlásil, že tým se svým vozem je na takové úrovni, na které doufal, že bude.

První dva dny testů nebyly pro tým z Brackley příliš úspěšné, když Nica Rosberga zastavil problém s elektrikou, zatímco při své premiéře Hamilton po 15 kolech havaroval po problému se zadními brzdami.

Druhá polovina testů v Jerezu již byla pozitivnější, když Hamilton následně objel 145 kol, a Rosberg ještě o tři kola více.

"Myslím, že jsme pravděpodobně na takové úrovni, na jaké jsme doufali, že budeme,"
řekl Hamilton. "Tým během zimy odvedl skvělou práci, když na autě zlepšil přítlak. Nyní potřebují mě a Nica, abychom jim řekli, kde se můžeme zlepšit a jakým směrem se musíme vydat.

Všichni nás neuvěřitelně podporují. Opravdu si s týmem buduji dobrý vztah, mají energii, jsou připraveni a pracují naplno, aby nás posunuli vpřed."


I přes problémy v prvních dnech Hamilton s Rosbergem v Jerezu při testech najeli celkem 322 kol, což je více než čtyřnásobek jedné velké ceny v sezóně.