Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ma a Rossi se stali rezervními piloty Caterhamu

Ma a Rossi se stali rezervními piloty Caterhamu

Oba se letos objeví v pátečním volném tréninku.

Tým Caterham oznámil jména svých rezervních pilotů pro letošní sezónu Formule 1. Budou jimi Alexander Rossi a Ma Qing Hua.

Američan byl rezervním jezdcem již v loňském roce, kdy při Velké ceně Španělska v Barceloně dokonce dostal příležitost nastoupit v prvním volném tréninku. Na konci roku pak do caterhamu usedl také při testech mladíků v Abú Zabí.

Caterham také oznámil, že Američan se během sezóny objeví "v řadě" tréninků.

"Po mnoha jednáních v průběhu zimy ohledně mého programu pro letošní sezónu, mě dnešní prohlášení týmu ještě více přibližuje k mému cíli, kterým je závodit ve Formuli 1," prohlásil Rossi.

"Mým cílem pro každý páteční trénink, ve kterém se letos objevím, bude plnit plány týmu pro daný trénink, se všemi úzce spolupracovat, co nejvíce se toho naučit a vždy být připraven na další příležitost."

Číňan Ma, který byl loni rezervním pilotem dnes již zaniklého týmu HRT, se na trati objeví v prvním pátečním tréninku na domácí Velkou cenu Číny. Kromě toho bude s Caterhamem závodit v seriálu GP2.

"Jsem velmi šťastný, že se mohu připojit k rodině Caterhamu," řekl Ma.

"Oba týmy mají vše potřebné k tomu, aby správně rostly, a jsem rád, že budu hrát důležitou roli, když jim budu pomáhat v tom, aby dosáhli toho, co si pro tento rok předsevzali.

Vím, že domácí fanoušci budou skutečně nadšeni, když mě uvidí závodit v GP2 a i díky práci ve F1, která mě čeká, může být Čína hrdá na to, že i nadále má pilota působícího v nejvyšších patrech motorsportu."