Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bianchi si je jistý, že jeho zkušenosti Marussii pomohou

Bianchi si je jistý, že jeho zkušenosti Marussii pomohou

Francouz dnes s týmem poprvé testoval.

Jules Bianchi věří, že zkušenosti, které v uplynulém roce nasbíral s Ferrari a Force Indií, budou pro Marussii, za kterou bude letos závodit, velkou výhodou ve snaze týmu posunout se pořadím vpřed.

Marussia v pátek večer oznámila, že Francouz nahradí v závodní sedačce vedle Maxe Chiltona Luize Raziu. V sobotu se pak loňský rezervní jezdec Force India vydal na první testy s letošním monopostem, který nese označení MR02.

Ještě minulý týden přitom Bianchi bojoval o místo vedle Paula di Resty u týmu Force India, které však nakonec získal Adrian Sutil.

"Samozřejmě je to pro tým užitečné, jelikož mám zkušenosti nejen z testu s Force Indii z minulého týdne, ale také z pátečních tréninků, do kterých jsem nastupoval loni," řekl Bianchi.

"Nejel jsem žádné závody, s F1 mám však zkušenosti, a to i s Ferrari, myslím tedy, že spolu s Maxem můžeme odvést dobrou práci."

Bianchi také řekl, že je mezi Force Indií a Marusií vidět velký rozdíl ve výkonnosti.

Věří však, že tým ještě před začátkem sezóny, která za dva týdny odstartuje Velkou cenou Austrálie, bude tvrdě pracovat na zlepšení letošního vozu.

"Je těžké to porovnat (kde Marussia ztrácí v porovnání s Force Indií), není však lehké se zlepšit," řekl.

"Bude to možná obtížné zvládnout to ještě před Melbourne, jsem si však jistý, že se výrazně zlepšíme v průběhu sezóny."

Bianchi dnes ve svém prvním dni za volantem marussie obsadil dvanáctou pozici, když zajel 74 kol a na nejrychlejšího Lewise Hamiltona na mercedesu ztratil 3,5 sekundy.