Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

"Na vítězství bychom mít mohli," připouští Hamilton

"Na vítězství bychom mít mohli," připouští Hamilton

Rosberg rychlost Mercedesu zatím nebere příliš vážně.

Lewis Hamilton věří, že se letos Mercedesu může podařit vyhrát některou z velkých cen, přestože před začátkem předsezónních testů v příliš velké úspěchy nedoufal.

Britský závodník zaznamenal nejrychlejší čas předposledního dne testování v Barceloně, když byl o sedm desetin sekundy rychlejší než druhý Felipe Massa z Ferrari.

Forma Mercedesu v závěrečné fázi předsezónních testů dodala Hamiltonovi na optimismu, mistr světa z roku 2008 tak již vidí vyhlídky na letošní sezónu o něco lépe než před měsícem.

"Myslím, že rozhodně budeme v některé fázi sezóny schopni vyhrát závod," řekl Hamilton. "Alespoň doufám, že ano, ale kdy to bude, kdo ví?"

I přesto se však Hamilton snaží zůstat nohama na zemi a nenechat se dobrými výsledky příliš unést. V předsezónních testech totiž nemusí znamenat příliš mnoho.

"Nemyslím si, že je to něco, z čeho byste měli být nějak výrazně nadšení," poznamenal Hamilton. "Myslím, že každý má svůj vlastní program a každý jede s jiným množstvím paliva, takže je to pro nás zkrátka další bežný den testů.

Myslím, že je důležité, aby všichni zůstali nohama pevně na zemi a uvědomili si, že nás ještě čeká spousta práce. Mercedes ale odvádí skvělou práci, jak v oddělení motorů, tak na autě, je to rozhodně lepší než loni."

Hamiltonův týmový kolega Nico Rosberg o den později posunul maximum předsezónních testů ještě dál a byl nejrychlejším mužem nedělních závěrečných jízd.

Také Němec se však superlativům brání, je totiž přesvědčen, že konkurence zatím neukázala vše, čeho je schopna.

"Čím jsem si jistý, je, že jako tým jsme se v porovnání s loňským rokem rozhodně zlepšili," začal Rosberg. "Myslím, že jsme teď v daleko lepší pozici. Komunikace, struktura a vůbec všechno funguje lépe.

Co se rychlosti týče, je třeba být velice, velice opatrný. Například vím, že někteří jiní soupeři ještě zdaleka neukázali vše, čeho jsou schopni. V Melbourne zjistíme víc.

Například Red Bull je velkou neznámou."

I přes svou opatrnost v předsezónních prohlášeních je však Rosberg spokojený s pokrokem, který se týmu podařilo udělat s letošním W04, jenž se podle Němce ovládá rozhodně lépe než loňský model.

"Myslím, že se jim ho podařilo docela dobře vyvážit, takže se během letošní zimy už od prvního kola řídil velice hezky," řekl Rosberg.