Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Räikkönen si z dnešních problémů nedělá starosti

Räikkönen si z dnešních problémů nedělá starosti

Lotus dnes v jeho voze musel dopoledne vyměnit převodovku.

Kimi Räikkönen si i přes problémy s převodovkou, kvůli kterým přišel o značnou část dnešního závěrečného dne předsezónních testů Formule 1, nedělá starosti ohledně spolehlivosti lotusu.

Fin už přišel o jeden den testů, když jej včera museli ve voze kvůli nevolnosti nahradit nejdříve rezervní pilot Davide Valsecchi, a následně jeho týmový kolega Romain Grosjean.

Během dnešního rána pak mistr světa z roku 2007 obkroužil pouhých sedm kol, jelikož se na jeho voze objevily problémy s převodovkou, kterou museli mechanici následně vyměnit.

Na otázku, zda si dělá starosti z toho, že by problémy se spolehlivostí mohly vyřadit Lotus z bojů o titul, Räikkönen řekl: "Opravdu ne.

Už několikrát nás ty problémy stály řadu hodin a vždy to bylo to samé. Neočekáváme, že k tomu dojde, když bude tepleji.

Když máte takové problémy, nikdy si nemůžete být na 100% jistí, že se to nestane znovu.

Loni jsme ale měli v testech nějaké problémy a pak to bylo při závodech v pořádku. Myslím, že letos tomu bude zrovna tak."


Technický ředitel Lotusu James Allison řekl, že i přes problémy s převodovkou, které Räikkönena stály dopoledne nějaký čas, má tým důvod být optimistický před úvodním závodem sezóny, Velkou cenou Austrálie.

"Dnešek byl něco jako vstupní test v mikrosvětě: hodně času jsme dnes strávili v garáži, když jsme ale vyjeli, zaznamenali jsme velké zlepšení," řekl Allison.

"Určitým pozitivem je, že nemáme problém s tím být rychlí, a k tomu, abychom dosáhli dobrého času, jsme nemuseli jet s malým množstvím paliva."