Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren věří, že našel podstatu svých problémů

McLaren věří, že našel podstatu svých problémů

Stáj z Wokingu stále chce bojovat o mistrovské tituly.

McLaren věří, že se mu již podařilo vyzkoumat, v čem tkví příčina jeho problémů s konkurenceschopností. Pro nadcházející Velkou cenu Číny proto doufá v další zlepšení.

Zatímco si je tým vědom skutečnosti, že není možné vrátit se na špici ze dne na den, je přesvědčen, že se mu již podařilo identifikovat oblast svých potíží.

Do Šanghaje proto stáj z Wokingu veze sadu nových dílů, se kterými chce udělat čáru za nepovedenými úvodními podniky a znovu nastartovat svou sezónu.

"Věřím, že víme, v čem tkví problémy s naším vozem," řekl generální ředitel týmu Jonathan Neale.

"Podařilo se nám zlepšit své auto mezi Austrálií a Malajsií, tam už jsme byli se svou rychlostí blíže. Vzali jsme si z toho víkendu ponaučení a do Číny vezeme řadu nových dílů. Některé jsou rutinní, některé jsou odpovědí na současnou situaci.

Musíme v Číně s balíčkem, který máme, jezdit, abychom se (o pokroku) zcela přesvědčili, takže pátek je velice klíčovým elementem.

Rozhodně věřím, že už jsme na správné cestě, máme tušení, kde naše problémy jsou. Po Velké ceně Číny snad budeme vědět víc."

Neale je přesvědčen o tom, že McLaren bude schopen se svým MP4-28 bojovat o mistrovské tituly, zčásti proto, že stále věří, že se jedná o vůz s vítězným potenciálem.

"Věříme, že máme v základu dobrý balíček. Je jasné, že to není výkonnost, kterou jsme očekávali, ale bude to dlouhá sezóna, jak všichni víme," pokračoval.

"V minulých letech jsme viděli, že auto, které není na pole position, může bojovat o titul až do samého konce a všechno, co my tady děláme, je v první řadě zaměřeno na to, abychom se vrátili do vítězné formy.

Neděláme si žádné iluze ohledně množství práce, kterou musíme udělat, abychom do vozu zase dostali potřebnou rychlost.

Není to o jedné věci, nějaké kouzelné střele, je to řada věcí, které autu navrátí výkonnost.

Samozřejmě to není ideální začátek, před tím se neschováme, ale já v tento tým a tohle auto věřím."