Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton věří, že může po kvalifikaci vyhrát také závod

Hamilton věří, že může po kvalifikaci vyhrát také závod

Forma Mercedesu v Číně britského závodníka překvapila.

Lewis Hamilton je přesvědčen o tom, že bude v nedělní Velké ceně Číny schopen po vyhrané kvalifikaci bojovat také o vítězství v závodě.

Britský závodník v kvalifikaci porazil nejbližšího soupeře Kimiho Räikkönena rozdílem tří desetin sekundy a už se svém třetím podniku v barvách Mercedesu vybojoval první pole position.

Hamilton po kvalifikaci přiznal, že je z výsledku více než nadšený.

"Je to neuvěřitelný pocit," radoval se Hamilton. "Jsem tak šťastný, že jsem po nějaké době vybojoval svou první pole position, jsem zkrátka nadšený. To kolo bylo skvělé, tým zatím celý víkend funguje dobře a já doufám, že se nám tohle podaří přenést i do zítřka.

Tyhle pneumatiky jsou po celý víkend záludné, vydržet na měkkých delší dobu je takřka nemožné, takže to bude na začátku pravděpodobně velice krátný stint.

Máme dobré závodní tempo. Očekávám náročný závod, ale doufám, že se nám podaří pozici udržet."

Mistr světa z roku 2008, jehož nový tým dominoval loňskému závodu v Šanghaji, nečekal, že bude mít na své nejbližší konkurenty tak velký náskok.

"Je to vážně překvapení," řekl. "Ve třetím tréninku byla ferrari velice, velice rychlá. Nevěděli jsme, jak na tom budou v kvalifikaci."

Hamilton také poznamenal, že jeho výsledek je dobrým způsobem, jak dokázat svým kritikům, že rozhodnutí odejít k Mercedesu bylo správné.

"Nedá se na to odpovědět jedním výsledkem, ale krůček po krůčku, čím více zaujmeme a zlepšíme se, tím více je opravíme v jejich názoru.

Tým odvádí neuvěřitelnou práci. Mohlo to být naopak, ale já jsem vděčný za to, že jsem tady, součástí boje, a dnes je skutečně poctou být tady, jelikož to pro mě byl velký krok.

Myslím, že jsem se rozhodl správně."