Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Rosberg si problémy s pneumatikami nedokáže vysvětlit

Rosberg si problémy s pneumatikami nedokáže vysvětlit

Němec po startu z pole position skončil až šestý.

Vítěz kvalifikace na Velkou cenu Španělska Nico Rosberg připustil, že byl překvapen tím, jak rychle se se svým mercedesem propadal startovním polem po své první zastávce.

Rosberg vedl v úvodu závodu, o první pozici však přišel ve dvanáctém kole, kdy se před něj v první zatáčce dostal pozdější vítěz Fernando Alonso.

Krátce poté si s Němcem poradili také Kimi Räikkönen a Sebastian Vettel. Opotřebení jeho pneumatik bylo tak velké, že Rosberg nakonec skončil až šestý, když v závěru musel ještě odrážet útoky Paula di Resty, který jel velmi blízko za ním.

"Nečekal jsem, že to bude tak obtížné," řekl Rosberg. "Myslel jsem, že bychom na tom mohli být lépe.

Bylo to opravdu těžké, ale proč? Proč jsme na jedno kolo tak rychlí a při jízdě na dlouhé vzdálenosti naopak tak pomalí? Je to strašné, a není to jen jedna náprava, je to jak přední, tak i zadní. S oběma jsou problémy a nemám pro to vysvětlení."

Rosberg přiznal, že po prvním stintu byl přesvědčen, že se dokáže udržet na čele, o to více byl překvapen, když se mu to nepodařilo.

"Po prvním stintu jsem si pomyslel 'kdo ví, třeba je za sebou udržím po celý závod?'" dodal Rosberg. "Věděl jsem, že jsou rychlejší, byl jsem ale celkem v klidu a dělal to, co jsem chtěl.

Pak jsem se ale začal propadat. Bylo to neuvěřitelné. Je to tak divné, až nevysvětlitelné. Vůz jsem si nastavoval i pro závod, nejen pro kvalifikaci, a na jedno kolo jsme tak rychlí a v závodě tak pomalí."

Jeho týmový kolega Lewis Hamilton, který spolu s Rosbergem startoval z první řady, byl pak v cíli klasifikován až na dvanácté příčce s kolem ztráty.