Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Rosberg odmítá, že má pole position jistou

Rosberg odmítá, že má pole position jistou

Soupeři Mercedesu prý ještě neukázali pravou sílu.

Nico Rosberg odmítá, že by měl vítězství v kvalifikaci na Velkou cenu Monaka z poloviny v kapse, soupeři Mercedesu prý totiž ještě neukázali svou pravou sílu.

Mercedes je favoritem na první dvě pozice na startovním roštu a díky povaze monacké trati také na vítězství v závodě. Tyto odhady přitom Rosberg podpořil nejrychlejšími časy jak v prvním, tak ve druhém čtvrtečním volném tréninku.

Rosberg přiznává, že Mercedes má na monackou pole position reálnou šanci, nad rychlostí ostatních jezdců však podle něj stále visí otazníky.

"Celkově jsem s dneškem spokojený, byl to dobrý den a šli jsme správným směrem," řekl Rosberg.

"Ve voze jsem se cítil dobře, víme, že v kvalifikaci budeme víceméně v boji o dobrý výsledek, někde směrem ke špičce, ale musíme počkat a uvidíme.

Opravdu nevíme, co dělají ostatní týmy, s čím jezdí. Nevím, jestli to bude stačit, nebo ne.

Druhou věcí je rychlost v delších jízdách, je to lepší, ale stále máme nějaké potíže, pořád by to mohl být problém. Máme tam tedy pár otazníků."

Na otázku, zda je Mercedes schopen přenést svou rychlost ze druhého tréninku také do kvalifikace, Rosberg odpověděl: "Je příliš brzy o tom přemýšlet."

Rosbergův týmový kolega Lewis Hamilton zatím není se svou rychlostí zcela spokojený. Ve druhém tréninku si sice polepšil z pátého místa na druhé, na Rosberga však ztratil tři desetiny sekundy.

"Vypadá to docela dobře, jen musím vylepšit svou rychlost na jedno kolo, ještě mám trochu rezervy já i auto," řekl Hamilton.

"Trochu nás trápilo drolení a nedotáčivost, ale dlouhé jízdy vypadaly docela dobře, takže uvidíme."