Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Nebyl jsem zkrátka dost dobrý, přiznává Hamilton

Nebyl jsem zkrátka dost dobrý, přiznává Hamilton

Brit ve VC Monaka skončil těsně pod stupni vítězů.

Lewis Hamilton se nechal slyšet, že poté, co dnes jeho týmový kolega Nico Rosberg pro Mercedes vyhrál Velkou cenu Monaka, je nyní na Britovi, aby se zlepšil.

Rosberg v posledních třech závodech vždy startoval z pole position a na třetí pokus se konečně dočkal vítězství. Stejně jako před dvěma týdny ve Španělsku přitom porazil svého kolegu Hamiltona.

Hamilton v dnešním závodě ztratil během prvních zastávek v boxech, kdy se propadl ze druhé na čtvrtou příčku. Nemyslí si ale, že to byla pouhá smůla, naopak příjímá svou vinu.

"Nechci říkat, že to byla smůla," připustil Hamilton.

"O tomto víkendu jsme zkrátka nebyl dost dobrý. Velká gratulace Nicovi a týmu, dnes odvedli skvělou práci a já zkrátka musím usilovněji pracovat."

Hamilton také přiznal, že neodhadl rozestup, který si měl za Rosbergem udržet, když oba zajeli ve stejném kole do boxů v době, kdy na trať vyjel safety car.

Hamiltonova zdržení využili oba jezdci Red Bullu Sebastian Vettel a Mark Webber k posunu na druhou a třetí pozici.

"Dnes to byla má chyba," řekl Hamilton. "Bylo mi řečeno, ať si nechám rozestup šest sekund, nakonec to ale bylo trochu víc než šest sekund a já se propadl. To je motorsport."