Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Rosbergovu kvalifikaci ovlivnily problémy s rádiem

Rosbergovu kvalifikaci ovlivnily problémy s rádiem

Němec byl odříznut od důležitých informací od týmu.

Nico Rosberg si postěžoval, že jeho kvalifikační výsledek ve Velké ceně Kanady ovlivnily problémy s rádiem.

Němec bojoval o svou čtvrtou pole position v řadě za sebou, nefunkční vysílačka jej však ochudila o důležité informace z boxů.

"Čtvrté místo je vlastně dobré vzhledem k okolnostem," řekl po kvalifikaci Rosberg. "Čekal jsem to daleko horší, protože se mi na konci vůbec nepovdelo zajet rychlé kolo.

Bylo to vlastně docela přímočaré, protože ve třetí části kvalifikace jsme měli dva pokusy, stejný na první i na druhé sadě pneumatik.

Mě dnes omlouvá to, že mi až na velice krátký úsek na rovince nefungovalo rádio. Tým to ale nevěděl. Víceméně jsem tedy rádio neměl a to bylo v těchto podmínkách opravdu těžké, protože mi nefungoval KERS, neměl jsem správné nastavení a neměl jsem správně zahřáté brzdy a takové věci. To byl dnes můj problém."

Ačkoliv za normálních povětrnostních podmínek by výpadek radiové komunikace nebyl pro jezdce příliš velkým problémem, v proměnlivých podmínkách Rosbergovi chyběly důležité informace.

"Bylo to kvůli podmínkám," vysvětlil Rosberg. "Kdyby to bývala byla normální suchá kvalifikace, pak by to nebylo tak důležité, protože je jasné, co mám dělat.

Jenže v takových podmínkách potřebujete spoustu informací. I na konci, v garáži mi bylo řečeno, že pojedu dvě kola, ale pak to změnili na tři, takže když jsem dojel na konec druhého kola, myslel jsem si, že je konec.

Pak jsem ve třetím kole visel na převodovce jednoho lotusu, takže celá ta jízda vyšla kompletně vniveč a já jsem nezajel rychlé kolo."