Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Genii Capital prodává 35% akcií stáje Lotus

Genii Capital prodává 35% akcií stáje Lotus

Kupcem je konzorcium Infinity Racing.

Společnost Genii Capital, která doposud vlastnila všechny akcie stáje Lotus, včera prodala 35% konzorciu Infinity Racing. Genii Capital tak v čele s Gérardem Lopezem zůstává většinovým vlastníkem stáje.

Konzorcium Infinity Racing, které mimochodem nemá nic společného s automobilkou Infinity, která podporuje stáj Red Bull, se skládá z několika anonymních osob. Podle oficiální zprávy by se mělo jednat o jednoho manažera amerických spekulativních fondů, nadnárodní skupinu sídlící v Abu Zabí a královskou rodinu jednoho z petrolejářských států.

Lotus se tak konečně dočkal investora, kterého si doposud velmi pečlivě vybíral a který by měl stáji pomoci stát se zavedeným top týmem.

"Čekali jsme na toho správného investora, schopného pomoci nám k učinění posledního kroku směrem k vrcholu v Poháru konstruktérů. V Infinity Racing jsme našli partnera, disponujícího dobrými kontakty, stejně jako experta v oboru technologií s přístupem na světové trhy. Jedná se o klíčové sponzory, kteří nám pomohou ve splnění našich cílů. Netrpělivě čekáme na spolupráci s Infinity Racing v pokračování našeho dobrodružství," prohlásil Eric Lux, generální manager společnosti Genii Capital.

Jedná se o další krok investorů v budování budoucnosti stáje, vedle již provedených investicí do infrastruktury týmů.

"Od převzetí stáje společností Genii Capital v roce 2009 jsme se věnovali navyšování hodnoty firmy a vyvíjení infrastruktury sídla v Enstone, zatímco se výsledky zlepšovaly rok od roku," nechal se také slyšet Lux.

Ve stejném duchu se vyjádřili také představitelé Infinity Racing, její prezident Mansoor Ijaz a víceprezident Suhail Al Dhaheri:

"Gérard Lopez, Eric Lux a celý tým Genii Capital budují Lotus F1 Team za účelem učinit z něj seriózního konkurenta, který bude schopný útočit na vítězství v každém závodě. Důkazem je vývoj týmu i výkony velkých pilotů stáje. Patrick Louis, generální ředitel, a Eric Boullier, šéf stáje, navazují na významnou tradici stáje. Dostali ji tak mezi hlavní hybatele formule 1."

"Jsme pocteni účastí na tomto kroku kupředu stáje, která míří na příčky nejvyšší. Jsme hrdí za náladu v týmu, přirozené realistično a výsledky, směřované k výkonu. To vše charakterizuje experty z Enstone, kteří spolupracují na tom, aby se z týmu stala jednička formule 1 v boji o Pohár konstruktérů."