Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lotus veze do Silverstone letos největší porci novinek

Lotus veze do Silverstone letos největší porci novinek

Tým chce vrátit Kimiho Räikkönena do bitvy o titul.

Naděje Kimiho Räikkönena na návrat do přímé bitvy o letošní mistrovský titul dostane pořádnou vzpruhu, Lotus totiž na nadcházející Velkou cenu Velké Británie veze letos největší balík nových dílů z vývoje.

Finský závodník nabral v posledních dvou podnicích ztrátu na vedoucího Sebastiana Vettela, když v Monaku přišel o umístění v první pětce po kolizi se Sergiem Pérezem a v Kanadě si nevedl dobře.

Räikkönen však spolu se svým týmem doufá, že návrat na okruhy jako Silverstone mu pomůže znovu objevit ztracenou formu a vrátit se do boje o příčky nejvyšší.

Lotus na svou domácí velkou cenu přiváží velký balík vylepšení, ke kterému ředitel závodní činnosti týmu Alan Permane sdělil: "Máme těsnější karoserii, která lépe obklopuje vnitřek auta, což by nám mělo poskytnout určitou výhodu, zejména pokud bude na Silverstonu chladno.

Máme nové přední křídlo, profily zavěšení a také vylepšení zavěšení spolu s dalšími aerodynamickými úpravami, které dohromady dávají náš nejspíš největší krok vpřed za celou sezónu.

To je samozřejmě dobré, ale pojedeme s nimi v kontextu skutečnosti, že všichni naši soupeři zřejmě také představí velké balíky nových dílů."

Sám Räikkönen nevidí důvod, proč by na Silverstone neměl mířit s notnou dávkou optimismu.

"Silverstone je více normálním okruhem a nám se letos na každém jiném permanentním okruhu celkem dařilo," řekl Fin.

"Nevidím důvod, proč bychom neměli být zpátky na pozicích, na kterých bychom s tímto balíčkem být měli. Musíme být zkrátka trpěliví, odvést tu nejlepší práci v průběhu celého víkendu a pak můžeme krok za krokem dohánět ty vpředu."