Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

FIA omezila možnost pohybu osob v boxové uličce

FIA omezila možnost pohybu osob v boxové uličce

Reaguje tak na incident z VC Německa.

Mimo traťových komisařů a členů týmu se už v boxové uličce během kvalifikace a závodu Formule 1 nebude moci pohybovat žádná jiná osoba. Mezinárodní automobilová federace (FIA) tak reaguje na incident z Velké ceny Německa.

Kameraman společnosti Formula One Management Paul Allen utrpěl zlomeninu žeber a klíční kosti a otřes mozku poté, co jej trefilo kolo z vozu Marka Webbera. Mechanici Red Bullu správně nedotáhli pravé zadní kolo, které se krátce po rozjezdu Australana odkutálelo od vozu, nadskočilo na nerovnosti a přímo trefilo stojícího kameramana.

Vstup bude povolen jen několika zástupcům medií (doposud to bylo 6 fotografů a 6 kameramanů), a to pouze na boxovou zídku. V reakci na nepříjemnou nehodu bude také snížena maximální povolená rychlost vozů v boxové uličce a všechny osoby podílející se obsluze vozu při zastávce v boxech budou povinně muset nosit helmu.

Prohlášení, které včera vydala FIA, uvádí, že prezident Jean Todt požádal Světovou radu bezpečnosti o okamžité schválení změn, které byly plánovány pro rok 2014.

Rychlostní limit v boxech bude snížen ze 100 km/h na 80 km/h s výjimkou Austrálie, Monaka a Singapuru, kde budou piloti moci jet maximálně 60 km/h. Komisaři přitom mohou rychlostní limit změnit na doporučení bezpečnostního delegáta.

Federace kromě toho od Red Bullu očekává písemnou zprávu o příčinách incidentu. Se závěry vyšetřování rakouské stáje se v rámci zvýšení bezpečnosti podělí s ostatními týmy.