Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Výsledek z Monzy Ferrari nepřesvědčí, říká Hülkenberg

Výsledek z Monzy Ferrari nepřesvědčí, říká Hülkenberg

Němec je jedním z kandidátů na místo vedle Alonsa.

Nico Hülkenberg nevěří, že by jeho nečekané páté místo ve Velké ceně Itálie mělo posílit jeho naděje na zisk angažmá u Ferrari pro příští sezónu.

Stáj z Maranella se chystá oznámit své jezdecké složení na rok 2014 už příští týden, Hülkenberg je přitom jedním z jmen, která jsou se závodní sedačkou u týmu spojována.

"Samozřejmě, odjel jsem dobrý víkend, dobře jsem se ukázal a s týmem jsme předvedli silný výkon, ale nemyslím si, že jeden závod změní svět a celou situaci," řekl Hülkenberg.

"V letošním roce jsem měl i jiné dobré závody, ale samozřejmě o tomto víkendu ční výsledky nad jiné trochu víc.

Možná můžete namítat, že načasování není úplně špatné, ale dobrý výsledek jako tento je důležitý a velice vítaný vždycky, zejména po tak náročném roce, dodá nám to určitou motivaci pro mimoevropské závody."

Němec je však přesvědčen o tom, že má své místo ve Formuli 1 jisté a práce, kterou dosud odvádí, dokazuje, jaké výkony je schopen podávat.

"Jsem poměrně v klidu, abych pravdu řekl," řekl na dotaz ohledně svých pocitů ve spojení s blížícím se rozhodnutím Ferrari.

"Odvedl jsem tu velice slušnou práci, z tohoto víkendu jsme získali sto procent a to je vše, co mohu dělat.

I v předchozím roce byla moje výkonnost podle mého názoru velice konzistentní a dobrá, to je vše, co teď mohu ovlivnit. Některá rozhodnutí nejsou v mých rukou."

Hülkenberg také poznamenal, že ačkoliv po třetím místě v kvalifikaci v podobný výsledek v závodě doufal, páté místo nečekal.

Přestože Němec věřil, že jeho vůz je v Monze rychlý, byl překvapen skutečností, že do cíle dojel pouze 10 sekund za vítězným Sebastianem Vettelem a udržel za svými zády Nica Rosberga z Mercedesu.

"Nečekal jsem to, ale doufal jsem," řekl. "V pátek jsem byl v dlouhých jízdách konkurenceschopný, takže z toho pohledu jsem si věřil a byl jsem v pohodě.

Pak bylo ale docela překvapivé, zejména v posledních patnácti kolech, když jsme stahovali ztrátu na Ferrari a Red Bull.

Také Mercedes za námi tlačil, Nico byl velice rychlý a kdybych mu nestál v cestě, možná by bojoval o pódium."