Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton byl počínáním Webbera a Alonsa šokován

Hamilton byl počínáním Webbera a Alonsa šokován

Alonso vzal v cíli závodu Webbera zpět do boxů.

Lewis Hamilton řekl, že Mark Webber podle něj velmi riskoval přejetí, když v závěru Velké ceny Singapuru přebíhal trať, aby nasedl k Fernandu Alonsovi, který jej dovezl do boxů.

Hamilton a jeho týmový kolega od Mercedesu Nico Rosberg se museli v dojezdovém kole v cíli závodu vyhýbat stojícímu ferrari Alonsa, který v sedmé zatáčce zastavil, aby nabral Webbera a dovezl jej zpátky pod stupně vítězů.

Webber, jehož red bull vypověděl službu v posledním kole poté, co mu unikala voda, byl napomenut za to, že přebíhal trať v době, kdy ještě všechny vozy nebyly v parc fermé. S napomenutím od sportovních komisařů odešel také Alonso, a to za způsobení nebezpečné situace.

Pro Webbera to bylo v letošní sezóně již třetí napomenutí, a pro Velkou cenu Koreje proto dostal penalizaci odsunu o deset míst na startovním roštu.

Hamilton po závodě řekl, že byl překvapen, když spatřil stojící ferrari uprostřed okruhu a byl rád, že Webber v tu chvíli nebyl v ohrožení.

"Zajížděl jsem do boxů, projel jsem zatáčkou, tam byl Fernando a já byl skutečně šokován," řekl Hamilton.

"Předjel jsem ho zprava, kdyby ale Mark přecházel tam, kde jsem jel, přejel bych ho. Naštěstí tomu tak ale nebylo."

I přes tento incident se však mistr světa z roku 2008 domnívá, že takové gesto - dovezení pilota jeho soupeřem zpět do boxů, by za vhodných okolností mělo být dovoleno.

"Pro fanoušky je to dobrá podívaná a, dokud to bude v mezích bezpečí - nezastavíte v závodní stopě, pak by to možná do budoucna mělo být dovoleno," domnívá se Hamilton.

"Je to sport, je to cool. Pamatuju si na Nigela Mansella a Ayrtona Sennu (na Silverstonu v roce 1991). Byly chvíle, kdy jsem předjížděl někoho, kdo zastavil a já si tak přál pro něj zastavit."