Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg: Vettel je v úplně jiném světě

Rosberg: Vettel je v úplně jiném světě

I pro ztrátu tři čtvrtě sekundy musel jet Němec na hraně.

Nico Rosberg přiznal, že musel ve svém posledním kole kvalifikace na Velkou cenu Indie vyždímat ze svého vozu absolutní maximum, aby se dostal do první řady startovního roštu.

Pilot Mercedesu odstartuje do nedělního závodu ze druhé pozice za suverénním vítězem kvalifikace Sebastianem Vettelem, který mu nadělil přes sedm desetin sekundy. I takovou ztrátu však Rosberg podle svých slov musel tvrdě vydřít.

"Jsem úplně na hraně, opravdu tlačím až na limit, snažím se z auta dostat i tu poslední desetinku," řekl Rosberg, který z první řady startoval naposledy v Singapuru.

"Kvalifikovat se na druhé místo je lepší, než v co jsem doufal, protože Mark (Webber) zvolil odlišnou strategii. Zítřejší závod bude těžký."

Stejně jako Vettel odstartuje Rosberg do indického závodu na měkké směsi pneumatik, odmítá však, že by tato strategie byla riskantní.

"Samozřejmě o tom vždycky uvažujeme, ale usoudili jsme, že měkká pneumatika byla tou nejlepší volbou. Není to risk, bylo to to nejlepší, co jsme mohli udělat."

Týmový kolega Lewis Hamilton skončil těsně za Rosbergem na třetí pozici, Brit přitom po kvalifikaci prohlásil, že pro Mercedes nejspíš nebude reálné bojovat s Vettelem o vítězství.

"O tomto víkendu se potýkám s něčím odlišným, s něčím, co v minulosti postihlo Nica," řekl Hamilton.

"S výsledkem a časem, který jsem zajel, jsem spokojený. Budeme se snažit tyhle kluky prohnat, jak jen to půjde, jenže oni jsou v úplně jiném světě a by se pokusíme být nejlepší z toho zbytku."