Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Pérez potvrdil, že po sezóně odejde z McLarenu

Pérez potvrdil, že po sezóně odejde z McLarenu

Na jeho místo by měl přijít Kevin Magnussen.

Sergio Pérez potvrdil, že na konci letošní sezóny Formule 1 opustí tým McLaren.

Začátkem týdne se objevily zprávy o tom, že v McLarenu bude v příští sezóně závodit Kevin Magnussen, který nahradí právě Péreze. Mexičan pak na svém Twitteru napsal, že McLarenu přeje hodně štěstí, čímž oznámil svůj odchod.

Pérezovi, který se k McLarenu připojil na začátku letošní sezóny po dvou letech u Sauberu, se letos příliš nedařilo, když nasbíral zatím jen 35 bodů, zatímco jeho týmový kolega Jenson Button 60.

Ještě při Velké ceně Abú Zabí se zdálo, že Pérez zůstane ve Wokingu i v příštím roce, následné události však rozhodly o angažování Magnussena.

A přestože McLaren zatím oficiálně jméno Buttonova týmového kolegy nepotvrdil, Magnussenův vstup do Formule 1 se zdá být téměř jistou záležitostí.

"V první řadě bych rád poděkoval McLarenu za příležitost s nimi letos být," řekl Pérez.

"Bylo pro mě ctí být v jednom z nejkonkurenceschopnějších týmů a ani trochu nelituji toho, že jsem se k nim připojil.

Pro tým jsem ze sebe vždy dával maximum, ale ani přesto jsem nedokázal dosáhnout toho, co jsem pro tento historický tým chtěl."


Pérez také dodal, že své působení v McLarenu by v posledních dvou závodech v USA a Brazílii rád zakončil co nejlepším výsledkem.

Podotkl také, že se těší na poslední dva víkendy, které s týmem stráví, a zároveň poděkoval za přivítání, kterého se mu v letošní sezóně dočkal.

"Jsem odhodlaný v těchto posledních dvou závodech, a to zejména v Austinu, dosáhnout velmi dobrých výsledků," řekl.

"Moc se těším, až zase uvidím všechny své lidi pohromadě, ucítím jejich energii a ukážu jim to nejlepší.

Každému ze svých fanoušků po celém světě a v mé zemi bych rád řekl, že jsem jim vděčný. Nikdy mě nezklamali, obzvlášť v tak těžkých momentech jako tento. Skutečně oceňuji jejich podporu, nikdy na mě nezanevřeli.

V McLarenu jsem poznal spoustu nových lidí a udělal jsem si řadu dobrých přátel, jsem jim za to vděčný. Byla to pro mě nová zkušenost."


Pérez doufá, že se týmu bude v budoucnu dařit. Prioritní pro něj však v tuto chvíli je pokusit se zajistit si sedačku v konkurenceschopném týmu pro příští rok.

"Týmu bych rád popřál do budoucna to nejlepší. Vždy budu fanouškem McLarenu," řekl Pérez.

"Mezitím se budu zabývat svou budoucností, abych si zajistil pozici umožňující mi boj o vítězství.

Děkuji McLarenu a všem jeho partnerům za tuto sezónu, můžete si být jistí, že se nikdy nevzdám."


McLaren poděkoval Pérezovi za jeho letošní výkony a dodal, že s jeho nástupcem zatím žádná smlouva podepsána nebyla.

"Ze všeho nejdříve bychom chtěli Checovi poděkovat za jeho hezké a milé prohlášení, dále pak za to, že byl v sezóně Formule 1 2013 skvělým členem týmu," řekl šéf McLarenu Martin Whitmarsh.

"V letošním roce ještě zbývají dvě velké ceny, a cílem celého týmu je získat co nejvíce bodů z těch, které jsou k dispozici.

Checo si během svého působení v McLarenu udělal mnoho přátel a jako tým chceme udělat maximum pro to, abychom mu pomohli získat v posledních dvou závodech dobré výsledky, a to zejména tady v Austinu, kde má spoustu fanoušků.

Přejeme mu hodně štěstí do budoucna, jsme si jisti, že má před sebou ještě spoustu úspěchů.

Co se týče naší jezdecké sestavy pro příští rok, žádná smlouva pro rok 2014 zatím nebyla podepsána s žádným jezdcem kromě Jensona, a proto v tuto chvíli nemáme nic dalšího k oznámení. O tom, jak se bude dále vyvíjet situace, vás budeme informovat dalším prohlášením."