Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Pérez nemá zájem o místo v týmu na konci pole

Pérez nemá zájem o místo v týmu na konci pole

Mexičan v závěru sezóny přišel o místo v McLarenu.

Sergio Pérez se nechal slyšet, že nemá zájem o sedačku v týmu v zadní části pole jen proto, aby v příští sezóně zůstal ve Formuli 1.

Minulý týden McLaren oznámil, že Mexičana v kokpitu jeho vozu od příští sezóny vystřídá letošní šampion Světové série Formule Renault 3.5 Kevin Magnussen, který bude závodit po boku Jensona Buttona.

Vzhledem k tomu, že většina míst u předních týmů je v tuto chvíli již obsazena, se tak Pérez ocitl v obtížné situaci. McLaren se však podle slov jeho šéfa Martina Whitmarshe snaží Pérezovi zajistit sedačku ve startovním poli Formule 1.

Pérez však prohlásil, že nemá zájem závodit v kdejakém týmu.

"Ano, je pravda, že mi pomáhají, faktem ovšem také je, že v tuto chvíli je obtížné najít místo, které pro mě bude motivací v tom, abych zůstal ve Formuli 1," řekl Pérez.

Na otázku, zda by zvažoval sedačku v týmech jako Caterham a Marussia, odpověděl: "Nevím, nechci nad tím uvažovat, jelikož mám hodně co nabídnout a jít do takového týmu by v podstatě zastavilo mou kariéru. Rád bych našel další možnosti."

Pilot McLarenu podle svých slov není odhodlán za každou cenu zůstat ve Formuli 1, naopak kdyby nenašel pro rok 2014 místo v konkurenceschopném voze, zvažoval by odchod do nějakého jiného šampionátu.

"V tuto chvíli jsem nad tím nepřemýšlel (nad závoděním v jiném šampionátu), pokud bych se ale do takové fáze dostal, budu to zvažovat a do několika dnů bych se rád rozhodl."