Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Pérez: McLaren zničil Magnussenovu kariéru

Pérez: McLaren zničil Magnussenovu kariéru

Také on doplatil na mocenské boje.

Mexičan Sergio Pérez se na domácí půdě pustil do svého bývalého zaměstnavatele, týmu McLaren.

Pérez byl po debutu u týmu Sauber považován za jednoho z nejtalentovanějších mladých jezdců a po dvou letech si ho McLaren vybral jako náhradu za Lewise Hamiltona. Sezóna nedopadla podle představ a Pérez se ani jednou nedostal na stupně vítězů. Těžko mu to vyčítat, jelikož McLaren nedokázal postavit špičkový vůz a stupně vítězů byly nedosažitelné i pro Jensona Buttona. Mexičan byl ale po jediném roce vyměněn za jinému mladého jezdce, Kevina Magnussena.

"V ten rok se hodně politikařilo. Bylo to těžké pro všechny lidi v týmu," vzpomíná Pérez na rok 2013." Právě probíhal politický boj mezd Martinem (Whitmarshem) a Ronem (Dennisem). Martin obviňoval inženýry, inženýři vinili Rona."

Magnussen ale, jak víme, také vydržel pouze jeden rok a byl nahrazen Fernandem Alonsem. Sezónu 2015 strávil na postu náhradního pilota, přičemž Ron Dennis ho při oficiálním oznámení přesunu přirovnal k Miku Häkkinenovi, který se na začátku kariéry také musel vrátit na místo testovacího pilota. Nyní však už víme, že McLaren už pro Magnussena nemá žádné místo a emailem mu oznámil, že bude muset hledat někde jinde.

Ale zatímco Pérez si našel místo ve Force India, kde stráví i příští sezonu, Magnussen zřejmě bude muset hledat mimo F1.

"Viděli jste, co se stalo. Přišel k nim a oni mu, bohužel, zničili kariéru. Ne, McLaren to nedělá schválně, je tam hodně politiky. Když jsem tam přišel já, bylo to hodně zlé. Ale nelituji. Jsem hrdý na to, že jsem jezdil za tým s tak dlouhou historií. Nadále věřím, že dostanu svou velkou šanci jezdit za špičkový tým, vždyť proto jsem tady. Nepochybuji, že šance ještě přijde. Získávám další zkušenosti a neustále se zlepšuji.