Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg doufá v mokro ve zbytku víkendu

Rosberg doufá v mokro ve zbytku víkendu

Němec byl nejrychlejší v obou pátečních trénincích.

Nico Rosberg poté, co vyhrál oba zmoklé páteční tréninky na Velkou cenu Brazílie, doufá, že bude mokro také ve zbytku víkendu.

Pilot Mercedesu byl nejrychlejší v prvním volném tréninku, když druhému nejrychlejšímu Lewisi Hamiltonovi nadělil čtyři desetiny sekundy. Ve druhém tréninku, ve kterém pršelo více, byl Rosbergovi nejblíže Sebastian Vettel z Red Bullu, který na svého krajana ztratil čtvrt sekundy.

Rosberg si nicméně není jistý, zda dnes Red Bull ukázal svůj pravý potenciál. Věří však, že za mokrých podmínek bude mít největší šanci na dobrý výsledek.

"Celkově to vypadá dobře a v mokru to byl dobrý den,"
řekl Rosberg.

"Samozřejmě nevíte, kde byli ostatní. Očekávali byste, že Red Bull bude rychlejší, nevím ale, s jakým množstvím paliva jeli.

Celkově vzato vypadá rychlost zatím dobře, takže by pro mě bylo dobré, kdyby zůstalo po zbytek víkendu mokro.

Nevím (zda je zisk pole position za mokra reálný), jelikož je na taková prohlášení příliš brzy, myslím ale, že mám nakročeno k tomu, abych byl v kvalifikaci na čele."


Vettel se pak obává, že páteční tréninky by vzhledem k podobné předpovědi na zbytek víkendu, mohly mít vypovídající hodnotu.

"Samozřejmě můžete říct, že jezdci toho dnes odpoledne příliš nenajezdili, jelikož chtěli ušetřit pneumatiky, protože na dnešek máme k využití jen jednu volnou sadu," řekl pilot Red Bullu.

"V neděli, nebo v sobotu, ale potřebujete pneumatiky a musíte ještě zvolit správnou směs.

Bylo dobré dostat se v těchto podmínkách na nějaký základ, zítra nebo v neděli ale musíte být ostří."