Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Lotus ukázal první snímek svého letošního E22

Lotus ukázal první snímek svého letošního E22

Nos vozu se od ostatních vozů výrazně liší.

Stáj Lotus vyslala prostřednictvím Twitteru do světa první obrázek svého letošního vozu, jehož nos se výrazně odlišuje od doposud zveřejněných fotografií ostatních vozů.

Zveřejněná počítačová studie ukazuje, že nos lotusu "nezdobí" úzká špička, ale naopak nos je v půli rozdělen a přední křídlo je uchyceno na dvou velkých pilířích.

Když se pohledem přesuneme do zadní části vozu, všimneme si, stejně jako u Williamsu, žraločí ploutve vyčnívající z krytu motoru.

Na krytu motoru zaujmou loga petrolejářské společnosti PDVSA, která jsou také na zadním křídle. Firma se k Lotusu přesunula od Williamsu na základě přestupu Venezuelana Pastora Maldonada, který do týmu přinesl peníze zejména díky této společnosti. Bočnice vozu jsou výrazně mohutnější a výsostné místo na nich stáje zaujímá logo společnosti Genii.

Tým z Enstone obrázek svého monopostu načasoval na stejnou dobu, kdy oficiálně svůj vůz dnes představil McLaren. Již ráno před samotným představením pak bylo oznámeno, že šéf Lotusu Eric Boullier s okamžitou platností rezignoval na svou funkci. Má se za to, že má Francouz namířeno právě do McLarenu.

Lotus již dříve oznámil, že vynechá první předsezónní testy v Jerezu a E22 poprvé vyrazí až v Bahrajnu.

Maldonado v jezdecké sestavě nahradil Kimiho Räikkönena, který zamířil k Ferrari. Francouz Romain Grosjean u týmu zůstává také pro třetí sezónu.