Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lotus jako poslední tým představil svůj E22

Lotus jako poslední tým představil svůj E22

Potvrdil se dříve zveřejněný design předního křídla.

Se začátkem druhé série předsezónních testů Formule 1 v Bahrajnu se veřejnosti poprvé představil letošní model Lotusu, který nese označení E22.

Lotus byl posledním týmem, který ještě veřejně svůj vůz nepředstavil. Na internetu však krátce po představení McLarenu MP4-29 uvolnil první snímek počítačové studie nového vozu.

Jak bylo již ze studie patrné, nos vozu se výrazně odlišuje od řešení ostatních týmů. U E22 je nos v půlce rozdělen a přední křídlo je uchyceno na dvou pilířích. Tým měl problémy s tímto řešením úspěšně projít potřebnými nárazovými zkouškami, nakonec však testy prošel.

Tým z Enstone se neúčastnil první série testů v Jerezu. Na španělské trati nicméně tým letos už jezdil, když Pastor Maldonado absolvoval 100 kilometrů v rámci demonstračních jízd. V prvním dni testů v Bahrajnu se za volantem představí jeho týmový kolega Romain Grosjean.

Během zimní přestávky došlo v Lotusu k několika změnám. Po dvou letech od týmu odešel Kimi Räikkönen, jehož místo zaujal Pastor Maldonado. Venezuelan s sebou do týmu přinesl také významného sponzora, petrolejářskou společnost PDVSA. Změny se však udály také ve vedení týmu. Z pozice týmového šéfa odstoupil Eric Boullier, který přešel do McLarenu.