Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren přeskupil svůj aerodynamický tým

McLaren přeskupil svůj aerodynamický tým

Stáj opustil šéf aerodynamiky Marcin Budkowski.

McLaren zamíchal pozicemi ve svém aerodynamickém oddělení. Rozloučil se s ním totiž jeho šéf Marcin Budkowski.

Stáj z Wokingu po neutěšených výsledcích z loňského roku provedla různé změny, některé z nich se týkaly týmu aerodynamiků.

Uvolněné místo po Budkowskim převezme šéfaerodynamik Doug McKiernan, s ním tým vstoupí do sezóny 2014.

Budkowski k McLarenu přišel v roce 2007 na post člena vyššího představenstva aerodynamického oddělení, postupně se přitom vypracoval do pozice jeho šéfa, kterou převzal v listopadu roku 2012. Poté však sehrál klíčovou roli na neúspěšném MP4-28 z loňského roku.

Mluvčí McLarenu oznámil, že rozvázání vztahu s Budkowskim bylo provedeno na základě oboustranné dohody, obě strany se totiž neshodly na budoucím směřování.

"Marcin a McLaren Racing mají odlišné pohledy na strategické plány ovlivňující aerodynamické oddělení a proto jsme se rozhodli spolupráci přerušit," řekl mluvčí McLarenu.

"Po šesti letech přejeme Marcinovi jen to nejlepší do jeho budoucnosti a děkujeme mu za jeho hodnotný přínos během té doby."

Škatulata na pozicích v aerodynamickém oddělení jsou součástí restrukturalizace týmu, která začala s návratem bývalého šéfa týmu Rona Dennise na post výkonného ředitele.

Od doby, co Dennis znovu převzal vedení týmu, do Wokingu přišel někdejší šéf Lotusu Eric Boullier, který nyní zastává funkci závodního ředitele. Generální ředitel stáje Jonathan Neale se stal Dennisovým zástupcem.