Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

V aerodynamickém oddělení McLarenu se schyluje ke změnám

V aerodynamickém oddělení McLarenu se schyluje ke změnám

Současný šéf je na odchodu

Restrukturalizace McLarenu bude pravděpodobně pokračovat. Pořádky by se tentokrát měly měnit v oddělení aerodynamiky.
Tomuto scénáři nasvědčuje dění okolo dosavadního šéfa tohoto úseku Guillauma Cattelaniho. Server Motorsport.com totiž vypátral, že Francouz již u stáje nepracuje a po vzájemné dohodě odešel na tzv. placené prázdniny, na nichž setrvá až do vypršení svého kontraktu.

Odchod z Wokingu by ovšem pro Cattelaniho neměl znamenat úplný konec ve světě F1. Podle spekulací má totiž namířeno do Haasu, jehož řady by měl posílit na začátku příštího roku. Americká stáj ovšem odmítla tyto zvěsti komentovat.

V roli aerodynamického šéfa McLarenu působil Cattelani od roku 2014. Před příchodem do týmu byl jeho působištěm předchůdce dnešního Renaultu Lotus, kde zastával stejnou funkci.

Jeho profesní dráha ovšem nevedla pouze přes týmy F1. Objevil se i na scéně vytrvalostního závodění s Peugeotem, kde nejprve působil opět jako vedoucí aerodynamiky a později také jako šéfdesignér prototypu s označením 908. Ještě před touto štací ale pracoval rovněž pro Dallaru. V případě přestupu do Haasu by se jeho cesty s italskou firmou střetly znovu, neboť se jedná o technického partnera stáje.

V čele aerodynamického oddělení McLarenu bychom měli od příští sezony vídat novou tvář