Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton první testy označil za fantastické

Hamilton první testy označil za fantastické

Brit zajel celkově třetí nejrychlejší čas.

Lewis Hamilton popsal zlepšení, kterého Mercedes dosáhl během prvních předsezónních testů Formule 1 ve španělském Jerezu, jako fantastický počin.

Mercedes si během čtyř dnů na své konto zvládl připsat 309 kol, což je o 58 více než kolik zajelo druhé nejpilnější Ferrari F14 T. V celkovém hodnocení testů pak mistr světa z roku 2008 stanovil třetí nejlepší čas.

Naprostým opakem je pak obhájce titulu Poháru konstruktérů Red Bull, který se po celé čtyři dny se svým vozem trápil a zvládl zajet pouze 21 kol. Hamilton však nebere jako samozřejmost, že věci půjdou neustále tak hladce.

"Bylo to fantastické, opravdu fantastické," zhodnotil testy Hamilton.

"Největším pozitivem, které si odtud můžeme odvézt, je počet ujetých kilometrů. Auto je spolehlivé.

V tuto chvíli se nezabýváme nikým jiným, snažíme se soustředit jen na sebe, zlepšit se a získat co nejvíce možných dat, zajet co nejvíce kol můžeme, jdeme krok po kroku."


Hamilton se do vozu vrátil ještě dnes odpoledne, což původně nebylo v plánu. Brit převzal vůz od svého týmového kolegy Nica Rosberga a absolvoval s ním ještě 41 kol.

Mercedes dal Hamiltonovi příležitost neplánovaně znovu usednout do vozu poté, co v prvním dni testů po slibném začátku dne skončil Hamilton již po omnácti odjetých kolech, když na jeho mercedesu nevydrželo přední křídlo, vzpříčilo se pod předními koly a Brit v první zatáčce s neovladatelným vozem narazil do bariéry z pneumatik.

Rosberg, který dnes zajel 91 kol, odmítl jakýmkoliv způsobem hodnotit relativní rychlost mercedesu W05, vyjádřil však spokojenost se spolehlivostí vozu.

"Jen nevíme, jak jsme na tom, co se rychlosti týče, nemáme tušení," řekl Rosberg.

"Co se spolehlivosti týče, bylo to do teď velmi slušné. Jsem s tím velmi spokojen, jelikož to byla pro test ta nejdůležitější věc.

Začátek testů pro nás byl docela obtížný, tým však odvedl skvělou práci, aby to zvrátil, a nyní jsme odjeli skutečně velké množství kilometrů a okruhů."


Rosberg jedním dechem dodává, že Mercedes zatím stále nejel naplno. Tým se totiž zatím zaměřuje na sbírání kilometrů a porozumění novým motorům.

"Nejsme zatím na limitu, dokonce ani žádný z jezdců nejede na maximum, je pro nás totiž důležité zajet co nejvíce kilometrů a pak budeme tlačit v Melbourne.

Samozřejmě vždy tlačíme pro dobré výkony, v tuto chvíli se ovšem zaměřujeme na spolehlivost a pak se pomalu, ale jistě budeme muset soustředit na to další.

Nevím ale zatím, kdy to bude. Záleží jen na tom, jak to půjde z pohledu spolehlivostí."