Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hillovi se zamlouvá pravidlo o dvojnásobných bodech

Hillovi se zamlouvá pravidlo o dvojnásobných bodech

Na konci sezóny má přijít velké finále.

Nové pravidlo, podle kterého se v posledním závodě v Abú Zabí udělí dvojnásobné množství bodů, se okamžitě po zveřejnění dostalo pod těžkou kanonádu kritiků. Například, komentátor Sky Sports a bývalý jezdec Martin Brundle označil pravidlo za "odpověď na otázku, na kterou se nikdo neptal". Úřadující šampion, Sebastian Vettel, označil pravidlo prostě za "absurdní".

Jedním z mála těch, kteří se odvážili postavit na opačnou stranu barikády, je bývalý mistr světa Damon Hill. Ten pro změnu vůbec nechápe, co má znamenat všechen ten povyk. Podle něj pravidlo prostě jen říká, že poslední závod je zároveň velké "finále" sezóny.

"Vůbec tomu nerozumím. Vyhrát šampionát je stále cílem každého jezdce a takto bude sezóna pěkně gradovat. Pokud jste někdy například sledovali Wimbledon, pak jste viděli, jak během turnaje roste napětí a finálový zápas je vždy tím nejdůležitějším. Dokonce se v něm rozhoduje i o mnohem větším množství bodů do světového žebříčku, než kolik dostanou tenisté za vítězství v prvním kole turnaje.", našel během rozhovoru pro Sky Sports zajímavé přirovnání Hill.

Hill byl jako komentátor přítomen i na testech v Jerezu, takže mohl zprostředkovat své první dojmy: "Nové motory jsou výzvou pro techniky i pro jezdce.

Líbí se mi i jejich zvuk, ale asi by měl být o trochu hlasitější. Ale stále je to Formule 1 a vozy jsou neuvěřitelně silné a neuvěřitelně rychlé.

Letošní rok bude velice speciální, několik týmů dostane šanci urvat si slušné množství bodů a diváci budou s nepředvídatelným průběhem závodů spokojeni."