Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hill: Williams by se měl zbavit motorů Mercedes

Hill: Williams by se měl zbavit motorů Mercedes

Pokud chce vyhrát šampionát, měl by jít k Hondě.

Damon Hill je přesvědčen, že Williams má pouze velmi malou šanci vyhrát šampionát jako zákazník Mercedesu.

Sportovní ředitel Mercedesu, Toto Wolff, už ukázal, jak dokáže chránit svůj tovární tým. Místo toho, aby spojil síly se silným Red Bullem, raději podepsal smlouvu na dodávání pohonných jednotek s maličkým a neškodným Manorem. V nedávném rozhovoru otevřeně přiznal, že rodící se dohodu stopl kvůli ochraně továrního týmu.

Kromě toho má Mercedes i výborný vůz a dobře spolupracující týmy navrhující vůz a motor a Williamsu by proto bylo líp u Hondy.

"Minulý rok jsem Claire Williamsové tak trochu nadhodil, že jejich problém spočívá v tom, že mají stejný motor jako tým Mercedesu. Vždy zde bude bariéra, kvůli které tituly vyhrává tovární tým a ne Williams," řekl Hill, který svůj mistrovský titul získal v roce 1996 ve voze Williamsu.

"Pokud se chtějí vyhrát šampionát, tak ze strategického hlediska potřebují jiný motor. Myslím, že v současnosti se dá v téhle rovině uvažovat pouze o dohodě s Hondou. Byl bych rád, kdyby se přesunuli k motorům Honda. Honda podle mě zabojuje a zaútočí. Měli totálně katastrofální první sezónu, ale hodně se naučili.

Mohu se mýlit, ale podle mě, pokud se chce Williams dostat před Ferrari a Mercedes, tak bude muset mít jiné motory než tým Mercedesu."