Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Damon Hill usedne do kokpitu Grand Prix Masters

Damon Hill usedne do kokpitu Grand Prix Masters

[GPM] Jeho návrat k závodění se jeví pravděpodobnější.

Damon Hill souhlasil s testováním vozu série Grand Prix Masters. Do kokpitu usedne tento čtvrtek na okruhu Silverstone. Při startu série ovšem nabídku odmítl s tím, že už nehodlá znovu riskovat svůj život [čtěte zde]. Svého krajana Nigela Mansella dokonce osočil, že tam závodí pro peníze.

Mistr světa formule 1 z roku 1996 se zúčastní společně se zbytkem pole série dvou čtvrtečních volných tréninků.

Damon Hill je ředitelem Britské asociace závodních jezdců, která okruh v hrabství Northamptonshire vlastní. O účasti v této divácky atraktivní sérii s jejími představiteli v posledních dvou týdnech jednal. Pořadatelé zdůrazňují, že Hill ve třetím podniku Grand Prix Masters závodit nebude. Mluvčí série Nav Sidhu k tomu řekl:

„Mohu potvrdit, že Damon v rámci jednání o účasti v GPM bude tento čtvrtek testovat na okruhu Silverstone. Zatím by se mělo jednat spíše o seznamování se s touto závodní sérií. Ve čtvrtek budou mít možnost trénovat všichni naši jezdci."

Ve formuli Hill pojede poprvé od června loňského roku, kdy testoval vůz série GP2.

Možnost testování v Grand Prix Masters mimo závodní víkendy není výjimečná. Damon Hill prý neuvažuje, že by se do závodů zapojil už o tomto víkendu. Pojede ovšem na okruhu, ke kterému má velmi pevný vztah. Předpokládá se, že v blízké budoucnosti opět uvidíme Hilla závodit.

Závodní víkend Grand Prix Masters ve Velké Británii oficiálně začíná pátečním volným tréninkem. V sobotu se pojede kvalifikace a v neděli závod.