Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton se s omezenou spotřebou vypořádá, tvrdí Lowe

Hamilton se s omezenou spotřebou vypořádá, tvrdí Lowe

Brit v minulosti kritizoval jízdu pod možnosti vozu.

Lewis Hamilton se dokáže vypořádat s nutností vystačit si během velké ceny s omezeným množstvím paliva, tvrdí technický ředitel Mercedesu Paddy Lowe.

Hamilton v minulosti opakovaně kritizoval potřebu jezdit pod možnosti vozu z taktických důvodů, které se v roce 2013 točily zejména kolem rychle se opotřebovávajících pneumatik Pirelli.

Přestože italský výrobce pro letošní sezónu připravuje odolnější obutí, jízda na samotné hranici během závodů nebude možná. Každý pilot totiž bude od letošní sezóny smět na ujetí závodní vzdálenosti spotřebovat pouze 100 kg paliva.

Na dotaz, jak se Hamilton s touto výzvou vypořádá, Lowe odvětil, že nová situace pro Brita nebude o nic složitější než v minulých letech.

"Myslím, že možná tento aspekt přeceňujete," řekl Lowe. "Rozhodně to bude v závodech hrát roli, ale já doufám, že to nebude klíčová role.

V loňském roce byly situace, ve kterých takové záležitosti jezdcům, a Lewis je příkladem, znemožňovaly tlačit vůz v každém kole až na samotnou hranici a to je někdy velice frustrující.

Jenže tak tomu bylo ve Formuli 1 ve většině let její existence, že hlídání spotřeby a hospodaření s pneumatikami hrálo roli. Já doufám, že to nebude tak dominantní, že by to podráželo podívanou."

Lewis Hamilton se za volant letošního mercedesu vrátí již ve středu ráno, kdy v Bahrajnu odstartuje druhá série předsezónních testů. Ve zbývajících třech dnech se Brit bude v kokpitu střídat s týmovým kolegou Nicem Rosbergem.