Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: I Mercedes může mít problémy

Hamilton: I Mercedes může mít problémy

"Dnes jsme neujeli tolik kol, kolik jsme chtěli."

Lewis Hamilton řekl, že dnešní problémy Mercedesu při testech v Bahrajnu ukázaly, že ani jejich vůz není proti starostem imunní. Přesto dokázal během dne absolvovat 74 kol.

V úvodních předsezónních testech ve španělském Jerezu odjel Mercedes nejvíce kol ze všech týmů, když byl se 309 okruhy o 58 kol pilnější než druhé Ferrari.

V první den druhé série testů v Bahrajnu však Hamiltona v jízdě lehce limitovaly problémy s brzdami. V tabulce počtu zajetých kol proto mistr světa z roku 2008 skončil se 74 okruhy až čtvrtý za Adrianem Sutilem (Sauber - 82 kol), Kevinem Magnussenem (McLaren - 81) a Nicem Hülkenbergem (Force India - 78).

"Dnes jsme neujeli tolik kol, kolik jsme chtěli. Víme, že vůz toho může odjet více," řekl Hamilton.

"Když se ale podíváte na celkový obrázek, jsme na čele tabulky s celkově odjetými kilometry, a za to jsem opravdu rád.

Ačkoliv to vypadá, že jezdíme hodně kol, je to pro nás pořád hodně náročné. Stále řešíme problémy a věcí, které se o vozu dozvídáme. Vypadá to ale, že i ostatní mají problémy, a některé jsou větší než jiné."


Šest týmů dnes dokázalo absolvovat více než 57 kol, což je vzdálenost, na kterou se na této trati jezdí Velká cena Bahrajnu. Naopak Red Bull, Toro Rosso, Lotus, Williams ani Marussia se dnes nedostaly přes 15 kol. Poslední čtyři jmenované týmy navíc neodjely ani 10 kol!

Hamilton dnes zajel třetí nejrychlejší čas, když za nejlepším Hülkenbergem zaostal o 1,028 sekundy. Mercedes ale podle Brita zatím příliš nevěnoval pozornost zlepšování výkonnosti.

"V prvním testu jsme se pochopitelně snažili s vozem sbírat kilometry a nezaměřovali jsme se na výkonnost, teď ale začneme," řekl.

"Je obtížné odhadnout, jak na tom jsme z hlediska výkonnosti, co se ale odjeté vzdálenosti týče, jsme vpředu. Když se teď podíváte na časy, tak jsou na čele všechno týmy Mercedesu."