Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Rosberg má nadále starosti se spolehlivosti mercedesu

Rosberg má nadále starosti se spolehlivosti mercedesu

Dnes ráno se tým zdržel výměnou převodovku.

Mercedes má podle Nica Rosberga stále obavy o spolehlivost jejich letošního vozu Formule 1. Dnešním dnem přitom končí předsezónní testy.

Mercedes doposud v letošních testech většinou vévodil tabulkám z pohledu odjeté vzdálenosti a časů na kolo, ani monopostu W05 se však nevyhnuly problémy se spolehlivostí.

Před sobotními jízdami na okruhu Sakhir Mercedes "preventivně" vyměnil motor. Rosberg se kvůli tomu do svého závěrečného dne testů mohl vydat až později. Dnes ráno, kdy s vozem jezdí jeho týmový kolega Lewis Hamilton, přitom tým přišel o tři hodiny testování kvůli problémům s převodovkou.

Rosberg v sobotu nakonec dokázal absolvovat více než sto kol a zajel třetí nejrychlejší čas. Němec cítí, že Mercedes má stále ještě nějaké problémy, které musí do prvního závodu sezóny v Melbourne odstranit.

"Měli jsme několik dobrých testů, ovšem stále nás, stejně jako všechny ostatní, znepokojuje spolehlivost," řekl Rosberg. "Je obtížné připravit vůz na sto procent.

Mohli bychom být v lepší pozici než některé ostatní týmy, musíme se ale dostat do cíle závodu, což je pro nás velká výzva."


Vítěz tří velkých cen Formule 1 je nicméně se svým závěrečným dnem testů spokojen i přesto, že povětrnostní podmínky nebyly nejlepší a že na trať kvůli problémům mohl vyjet až později.

"Podmínky tu byly vzhledem k písečné bouři a opravdu silnému větru obtížné. Bylo kvůli tomu těžké se učit novým věcem, přesto to ale byl dobrý den," dodal Rosberg.