Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Red Bull má "úžasné auto", myslí si Hamilton

Red Bull má "úžasné auto", myslí si Hamilton

"Čím hezčí auto je, tím je rychlejší."

Lewis Hamilton věří, že Red Bull má "úžasné auto", které bude rozhodně na čele, jakmile se úřadujícímu vítězi Poháru konstruktérů podaří vyřešit problémy s jeho spolehlivostí.

Předsezónní testy pro Red Bull nedopadly zřejmě úplně podle představ, když se po většinu z dvanácti testovacích dní tým trápil s mechanickými problémy. Hamiltonův Mercedes na druhou stranu vévodil tabulkám z pohledu ujeté vzdálenosti a v několika případech také co se týče rychlosti.

Mistr světa z roku 2008 ovšem neočekává, že by byl Red Bull pozadu nějak dlouho. Hamilton také vyzdvihl vzhled letošního vozu týmu z Milton Keynes.

"Vypadá to, že mají úžasné auto a obvykle platí, že čím hezčí auto je, tím je rychlejší, takže jsem si jistý, že letos budou mít pěkně rychlé auto," řekl Hamilton novinářům v Bahrajnu.

"Jakmile vyřeší motor, případně další části, se kterými mohou mít problémy, tak myslím, že bude, jako obvykle, velmi těžké je porazit.

Sebastian (Vettel) je bývalý mistr světa, takže on je cílem pro každého. Vím ale, že můj tým je silný, takže doufejme, že s nimi budeme schopni bojovat."


Letošní předsezónní příprava přitom podle Hamiltona byla odlišná oproti předchozím sezónám.

"Tohle je rozhodně to nejdivnější a nejtěžší zimní přestávka z pohledu odhadování, jak na tom kdo je," řekl pilot Mercedesu.

"Stále jsou tu věci, které se učíme, věci, které jsme zatím nepokryli, těch věcí jsou tuny. Takže až začne závodní víkend, tak to v pátek bude spíš jako test. Stále nás toho ještě hodně čeká.

Jsem si jistý, že v celém paddocku se budou objevovat chyby. Doufám, že my jich uděláme nejméně."