Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Horner popřel přípravy RB10/B

Horner popřel přípravy RB10/B

"Nevyvíjíme žádnou kouzelnou hůlku."

Navzdory mnohým pozitivním i negativním překvapením předsezónních testů, zůstává jednoznačně v centru pozornosti Red Bull a jeho dodavatel pohonných jednotek Renault. Sky Sports tentokrát vyzpovídala přímo šéfa Red Bullu, Christiana Hornera:

Mnoho lidí si myslí, že pokud se vám podaří v Austrálii dorazit do cíle, určitě získáte body. Souhlasíte?

Ano. Myslím, že všechny týmy řeší v první řadě spolehlivost, ta bude v Melbourne největší výzvou pro všechny. Samozřejmě, sami vidíte, že některé týmy se připravily lépe než jiné, ale sezóna bude dlouhá.

Museli jste během přípravy auta dělat kompromisy mezi rychlostí a chlazením?

Ve skutečnosti ne. Chlazení je problémem a vy musíte pochopit, v čem tento problém spočívá. S chlazením jsme měli problémy během prvních testů, ale do Bahrajnu jsme již přijeli s upraveným vozem a soustředili se na to, abychom pomohli Renaultu s jeho problémy.

Objevily se spekulace, že když se Formule 1 přesune do Evropy, budete už mít připravenou "B“ specifikaci RB10. Je to pravda?

Netuším, kde se tyto spekulace berou. Budeme naše auto upravovat a přijdou vylepšení, tak jak to bývá každý rok. Chystáme nasadit nějaké vylepšení na každou velkou cenu, ne jen před prvním evropským závodem. Nevyvíjíme žádnou kouzelnou hůlku, vše je jen v rukou inženýrů, kteří potřebují najít technická řešení technických problémů.