Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Button: Konec vlády Red Bullu sportu jenom prospěje

Button: Konec vlády Red Bullu sportu jenom prospěje

"Pro diváky bude vzrušující vidět, jak se prosazují i menší týmy."

Jenson Button říká, že pro sport bude "pozitivní změnou", pokud tuto sezónu skončí panování Red Bullu, který získal poslední čtyři tituly mistra světa i poslední čtyři Poháry konstruktérů.

Red Bull přitom přiznává, že do Austrálie necestuje v roli favorita a nepočítá, že by jeho vůz mohl patřit mezi nejrychlejší. Jejich dodavatel motorů, Renault, se zase soustředí na to, aby co nejvíce vozů poháněných jeho motorem alespoň dokončilo velkou cenu.

Podle Jensona Buttona už F1 takovou změnu potřebovala: "Nemyslím, že by Red Bull mohl startovat z první řady, což je pozitivní zprávou pro celou Formuli 1. Možná je smutné, že se na to musíme dívat z tohoto úhlu pohledu, ale už byli prostě příliš dominantní."

Podle Brita nás tak čeká jedna z nejnapínavějších sezón posledních let: "Z nadcházející sezóny jsem nadšený. Z pohledu jezdce asi současné vozy F1 nejsou tak vzrušující, jak byly ty, se kterými se soutěžilo před šesti lety, ale musíme se toho teď hodně učit a adaptovat se. Nadále zde soutěží ti nejlepší jezdci z celého světa.

Pro diváky bude vzrušující vidět, jak se prosazují i menší týmy. Takový Williams by mohl bojovat v čele startovního pole a takové věci lidé milují. Navíc různé závody přinesou různé vítěze a bude se v nich dařit různým týmům. Pro fanoušky to bude vzrušující a bez nich bychom tu přece ani nebyli."