Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Audi představilo letošní model RS 5

Audi představilo letošní model RS 5

Vůz byl podle vyjádření značky zcela přepracován.

Audi světu ukázalo svůj vůz pro letošní sezónu DTM, který nese označení RS 5 a se kterým bude automobilka obhajovat své tituly mezi jezdci a týmy z loňského roku.

Automobilka z Ingolstadtu uvedla, že oproti loňskému modelu, se kterým získal Mike Rockenfeller z týmu Phoenix Racing titul, byl letošní vůz "přepracován prakticky ve všech oblastech".

"Kromě zavěšení bylo naší hlavní prioritou zlepšení aerodynamiky," řekl Stefan Aicher, hlavní návrhář designu vozů u Audi Sport.

"Udělali jsme změny na zavěšení na přední a zadní nápravě, od kterých očekáváme zlepšení. Pravidla DTM jsou přísná, a kvůli tomu je nutná hodinářská práce, abychom se vešli do těsných regulí."

Audi RS 5 poprvé oficiálně vyjede během prvního ze dvou předsezónních testů na Hungaroringu, které se uskuteční od 31. března do 3. dubna. Druhý test bude od 14. dubna hostit Hockenheim, kde následně 4. května sezóna začne.

V jezdecké sestavě Audi došlo k jediné změně. Z DTM do programu Audi ve vytrvalostních závodech odchází Filipe Albuquerque, místo kterého bude v RS 5 nastupovat Nico Müller. Švýcar v posledních dvou sezónách závodil ve Formuli Renault 3.5.

Audi také lehce pozměnilo složení svých týmů, když novým týmovým kolegou Rockenfellera u týmu Phoenix Racing bude dvojnásobný šampion DTM z let 2008 a 2009 Timo Scheider.