Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Mateschitz: Trpělivost Red Bullu má své meze

Mateschitz: Trpělivost Red Bullu má své meze

"Můžeme dokázat, že jsme dodrželi stanovené limity.

Red Bull není spokojen s diskvalifikací Daniela Ricciarda z jeho domácí GP, ani s novým směrováním Formule 1. A jeho oddanost tomuto sportu má podle slov Dietricha Mateschitza své hranice. V rozhovoru pro vídeňský Kurier majitel Red Bullu naznačil, že další kroky FIA by mohly vést až k odchodu Red Bull Racingu a Scuderie Toro Rosso ze startovního pole.

Otázkou by pak pravděpodobně bylo i setrvání Red Bull Ringu v kalendáři MS a Mateschitzův hněv by mohly pocítit i jiné disciplíny pod patronátem FIA.

"Faktem je, že senzory, které vybrala FIA, během celé zimy poskytovaly nepřesné údaje", obhajuje svůj tým Mateschitz. "Kdykoliv můžeme dokázat, že jsme během celého závodu zůstali ve stanovených mezích."

Mateschitzova nespokojenost ale pramení mnohem hlouběji: "Považuji za absurdní, že jsme o sekundu pomalejší než loni a téměř se nelišíme od GP2, která však míjí pouze zlomek toho co my.

Není to však ani tak o ekonomickém smyslu nových pravidel, ale spíš o sportovních hodnotách, politice a dalších věcech. Měli jsme všechno, co jsme potřebovali, ale nyní se blížíme k bodu, který již nebudeme moci akceptovat.

Formule 1 by se měla vrátit k tomu, čím byla kdysi - ultimátní disciplínou. Vrchol motorsportu by neměl být o rekordech ve spotřebě paliva, šeptajících divácích a kvílících pneumatikách."

Mateschitz ale samozřejmě není ochoten vzdát načatou sezónu, což dal najevo parafrázováním Arnolda Schwarzeneggera:

"My se vrátíme."