Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Nesmíme usnout na vavřínech, varuje Rosberg

Nesmíme usnout na vavřínech, varuje Rosberg

Dominantní postavení Mercedesu může mít krátké trvání.

Nico Rosberg varoval svůj tým Mercedes, aby neusínal na vavřínech, přestože do sezóny 2014 vstoupil dominantním vítězstvím ve Velké ceně Austrálie a těší se výkonnostní výhodě před svými konkurenty.

Německý závodník stylem start-cíl ovládl úvodní podnik nového ročníku v australském Melbourne, přičemž soupeři Mercedesu odhadují, že stáj z Brackley má v tuto chvíli náskok až jedné sekundy na kolo.

Ačkoliv je Rosberg ze současného postavení Mercedesu nadšený, dobře si uvědomuje, že tým nemůže svou výkonnost považovat za okamžitou garanci úspěchu v letošním šampionátu a nadále se musí snažit, aby se udržel před ostatními týmy.

Mercedes podobnou situaci zažil v roce 2009 ještě pod názvem Brawn GP, když Jenson Button vyhrál šest z úvodních sedmi velkých cen, ve zbývajících závodech už však žádný další triumf nepřidal. V závěru roku naopak musel odrážet tvrdý nápor rychle se dotahujícího Red Bullu.

"Je brzy, takže je ještě spousta věcí, které lze dělat lépe," řekl Rosberg v rozhovoru pro Autosport.

"Musíme udržet své tempo a nedovolit našim soupeřům, aby se na nás dotáhli. To je to nejdůležitější, neustále se snažit.

Když máte takový náskok, existuje možnost, že si začnete až příliš věřit. Pro nás je to nová situace a my musíme zajistit, abychom nadále tlačili, čemuž já pevně věřím, že budeme.

Spousta lidí je tu ještě z doby Brawnu a oni vědí, co to je být na čele a zajistit, abychom na čele zůstali a nebyli dostiženi. Nemůžeme teď usnout. Konkurence bude tlačit jako blázen."

Mercedes vykrystalizoval jako jasný favorit po předsezónních testech, před úvodním závodem se však snažil očekávání krotit. Rosberg tento přístup podporuje.

"Jaký má smysl cpát všechno do médií a potom možná nedokončit kvůli problému se spolehlivostí a vypadat jako blbci?" řekl.

"Je lepší držet se při zemi. My jsme si věřili a naše rychlost je teď zřejmá. Jsme rychlí. Máme nejrychlejší auto, což je úžasné. Je to opravdu fantastický pocit. Je to tak skvělé."