Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dan Fallows nepřestupuje do McLarenu

Dan Fallows nepřestupuje do McLarenu

Red Bull z něj dnes udělal nástupce Petera Prodromoua.

Ještě minulý rok McLaren oznámil, že se mu z Red Bullu podařilo přetáhnout šéfa aerodynamiky Petera Prodromoua i jeho pravou ruku, Dana Fallowsa. Ten se v Red Bull Racingu výrazně podílel na aerodynamice všech čtyř mistrovských vozů.

Red Bull se však rozhodl nedat McLarenu nic zadarmo a prohlásil, že Prodromoua ani Fallowsa neuvolní před koncem roku 2014, což mu umožnily smlouvy s oběma aerodynamiky.

Jen s tím se však Red Bull nespokojil a dnes McLarenu zasadil malý odvetný úder. V jejich dnešním tiskovém prohlášení stojí:

"Můžeme potvrdit, že Peter Prodromou opouští své místo v týmu Infiniti Red Bull Racing. Rádi bychom mu tedy poděkovali za jeho přínos našemu týmu.

Je nám ctí oznámit, že na uvolněné místo šéfa aerodynamiky Infiniti Red Bull Racingu s okamžitou platností nastupuje Dan Fallows.

Dan byl součástí našeho aerodynamického oddělení několik let, než náš tým na krátkou dobu opustil zastával pozici vedoucího týmu pro aerodynamiku a nyní se vrací zpět v nové roli."

Zdá se tedy, že si to Fallows s přestupem do McLarenu nějak rozmyslel. Jeho jednání však možná nezůstane bez následků.

"Dan Fallows má právně závaznou smlouvu s McLarenem a věc je již v rukou našich právníků", prozradil Autosportu mluvčí McLarenu.