Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren se chystá podat Red Bull k soudu

McLaren se chystá podat Red Bull k soudu

I přes smlouvu totiž přišel o šéfa aerodynamiky.

McLaren se chystá podat Red Bull k soudu kvůli sporu o šéfa aerodynamiky Dana Fallowse. Ten nastoupil do Milton Keynesu, přestože měl údajně podepsanou smlouvu s McLarenem.

Stáj z Wokingu po jednáních s právníky, která probíhala tento týden, uveřejnil, že se chystá svůj spor s Red Bullem přivést dokonce před Nejvyšší soud. Výkonný ředitel představenstva McLarenu Ron Dennis se nechal slyšet, že britský tým v současné chvíli nemá jinou možnost.

"Bohužel, nyní je pravděpodobné, že McLaren nebude mít jinou alternativu než vést proti Red Bullu právní kroky u Nejvyššího soudu, který bude pokládat velice závažné otázky ohledně týmové integrity a smyslu pro fair play," řekl k tématu Dennis.

Brit vysvětlil, že McLaren s Fallowsem podepsal smlouvu v září roku 2013, poté, co Fallows ukončil svou spolupráci s Red Bullem a čekal na vypršení smlouvy do konce roku.

Fallows však posléze k McLarenu nenastoupil, což se tým z Wokingu dozvěděl až v momentě, kdy byl oznámen jako šéf aerodynamiky u Red Bullu.

"Abych k vám byl upřímný, tohle je pro nás absolutně neakceptovatelné," řekl Dennis.

"Jen pár dní před tím, než měl Fallows nastoupit k McLarenu, a navzdory tomu, že s McLarenem podepsal právně závazný kontrakt, čekal na vypršení smlouvy s Red Bullem a přestěhoval se nedaleko Wokingu, nás znenadání informoval o tom, že už pro nás nechce pracovat.

Problém byl, že neměl žádný právní základ, na kterém by takový obrat mohl provést, protože už byl formálně přijat a smluvně se zavázal k naší pracovní nabídce.

Co je ještě horší, naše pokusy kontaktovat jej se setkaly s kamenným mlčením. Tato zaháda byla vyřešena až po mnoha týdnech, když byl najednou oznámen coby šéf aerodynamiky u Red Bullu."

McLaren napsal Red Bullu dopis s žádostí o vysvětlení situace, uspokojivé odpovědi se však údajně nedočkal a proto nyní nevidí jinou možnost než trestní oznámení.

"Kontaktoval Red Bull Fallowse ohledně možnosti vrátit se k práci pro něj?" ptá se Dennis. "Informoval Fallows Red Bull o tom, že se smluvně zavázal k zaměstnání v jiné společnosti?

Ukázat Fallows Red Bullu tuto smlouvu? Pokud ano, kdy? A má Red Bull nějakou dohodu, jak se pojistit proti jakýmkoliv poplatkům a škodám, které by Fallows mohl přivodit?"

Red Bull je údajně přesvědčen o tom, že když s Fallowsem podepisoval smlouvu, byl smluvně volný, neboť ještě nezahájil svou práci pro McLaren.