Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Brawna bude Bridgestone silný i v Malajsii

Podle Brawna bude Bridgestone silný i v Malajsii

Brawn: "Brzy uvidíme výsledky nejnovějšího vývoje."

Ferrari doslova opanovalo GP Austrálie a jelo svůj vlastní závod. Jedním z důležitých faktorů, které k tomu přispěly, byly i pneumatiky Bridgestone.
 
První z monopostů obouvajících pneumatiky Michelin, Renault pilotovaný Fernandem Alonsem, dojel se ztrátou více než půl minuty na vítěze.  
 
Technický ředitel Ferrari, Ross Brawn, věří, že Bridgestone bude excelovat i v horkých podmínkách při Grand Prix Malajsie.
 
Z tábora Michelinu se přitom ozývají hlasy, že bychom v Malajsii měli vidět jejich pneumatiky ve zcela jiném světle. Brawn však tvrdí, že Bridgestone tvrdě pracoval na vylepšení charakteristik svých pneumatik za horka.
 
Brawn pro Gazzetta dello Sport uvedl: "Brzy uvidíme výsledky nejnovějšího vývoje, který jsme učinili ve spolupráci s Bridgestone. Mám na mysli pneumatiky vhodné pro vysoké teploty. Pracovaly dobře. Nesmíme zapomenout na to, že Bridgestone vyhrál minulý rok devět závodů ze sedmnácti."
 
Brawn nicméně zmínil, že klimatické podmínky v hrály v Austrálii ve prospěch Ferrari.
 
"Teplotní podmínky, ale i další faktory hrály v náš prospěch. Nemůžeme mít nejlepší auto nebo pneumatiky v každém závodě, ale chceme být nejlepší v jejich většině."