Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Engeho čeká víkend v Americe

Engeho čeká víkend v Americe

Z pražských Legend na Road America.

Tomáš Enge zavítal po Red Bull Ringu, kde slavil druhé místo, do pražských Bohnic, zde se odehrála automobilová slavnost Legendy. Nyní už je český jezdec opět na závodním okruhu, a to na Road Amerika, kde jej čeká sedmý a osmý závod Pirelli World Challenge.

Mezi závody v Rakousku a Americe se Tomáš Enge podíval na skok do České republiky, a to na automobilovou slavnost Legendy. „Byla to naprosto skvělá akce. Přes 500 exponátů v jednom parku. Každý si musel najít to své. Být to někde v hale nebo muzeu, určitě by to nevyznělo tak, jako tady pod širým nebem. Letos to tu bylo poprvé a pořadatelé slibují, že příští rok to bude ještě pompéznější,“ rozplýval se nad vydařenou akcí liberecký závodník. Ten však do pražských Bohnic nepřijel sám. „Já jsem českým fanouškům přivezl Camaro GT3 a ukázal jsem i téměř osmilitrový motor. Myslím, že z toho byli všichni nadšení. Táta zde měl dva vozy Škoda a se současnou 130 dokonce jezdil na připravené zkoušce. Byl jsem na místě jen v sobotu, ale náramně jsem si to užil.“

Tým Reiter Engineering se s vozy Lamborghini Gallardo GT3 představil poprvé v Americe při úvodním podniku Pirelli World Challenge na městském okruhu St Petersburg. Tomáš Enge zde na konci března dokázal vyhrát. Již tento víkend by český závodník chtěl na tento úspěch navázat. „Z Evropy jsem se nyní přesunul s celým týmem do Ameriky. V prvním závodě jsme zde zvítězili, ale teď budeme mít větší konkurenci v podobě nového Bentley. Samozřejmě, že budeme chtít uspět, to je jasné, ale zároveň víme, že to nebude jednoduché,“ dodal Enge.

Již ve čtvrtek na jezdce čekají volné tréninky a v pátek je na programu kvalifikace a první víkendová závodní jízda. Druhý závod je naplánovaný na sobotu. Více informací naleznete Zde.