Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ghiotto patrně neabsolvuje všechny závody

Ghiotto patrně neabsolvuje všechny závody

Přednost má evropská GT World Challenge

Luca Ghiotto měl na konci loňského roku v úmyslu formuli 2 opustit. Nabídka od nově příchozí stáje Hitech Grand Prix ovšem italského závodníka přiměla toto rozhodnutí přehodnotit a strávit v předsíni formule 1 minimálně ještě jeden rok. A bahrajnské předsezonní testy naznačily, že by se rozhodně nemuselo jednat o špatnou volbu. Ghiotto si v nich totiž připsal nejrychlejší čas.

Šance, že by tomuto spojení patřila první pozice také na konci sezony v celkovém pořadí šampionátu, ovšem utrpěly již nyní trhliny. S výjimkou druhé ligy formulového závodění totiž budeme letos Ghiotta vídat rovněž s vozem Aston Martin Vantage AMR GT3 stáje R-Motorsport v GT World Challenge Europe, které ovšem s F2 několikrát termínově koliduje. A v takových případech by pětadvacetiletý pilot podle svých slov upřednostnil právě závazky na scéně sportovních vozů.

„Moji prioritu představuje GT. To byl první kontrakt, který jsem podepsal a má tak přednost před vším. Samozřejmě to ale musí být Aston Martin, kdo rozhodne. Já se budu řídit tím, co mi řeknou,“ uvedl třetí nejúspěšnější muž loňského ročníku F2.

Původně obsahovaly letošní kalendáře těchto sérií pět překrývajících se podniků. Poté ale do podob obou z nich promluvila koronavirová pandemie a v současné chvíli by Ghiotto musel vynechat tři závodní víkendy F2 – na Red Bull Ringu, v Monze a Soči.

Stávající číslo se ale stále může měnit. Rozvrhy obou šampionátů totiž s největší pravděpodobností doznají ještě dalších změn. Co se F2 týče, existuje možnost, že budou nalezeny náhradní termíny pro odsunutá klání. Pokud jde o GT World Challenge Europe, pořadatelé mají připraveno náhradní řešení pro zrušené úvodní dva podniky v Brands Hatch a Silverstone. Vzhledem k současné situaci navíc nelze zaručit, že v obou případech nedojde ke změně data konání nebo dokonce k úplnému zrušení i u dalších podniků.

V barvách R-Motorsportu jsme mohli letos Ghiotta spatřit již během podniku 12 hodin Bathurstu. Foto: R-Motorsport

Zdroj: FORMULE.cz