Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ghiotto nakonec pokračuje ve F2

Ghiotto nakonec pokračuje ve F2

U Hitechu vytvoří tandem s Mazepinem

Původně měl Luca Ghiotto na konci loňské sezony v plánu formuli 2 opustit. Po čtyřech letech ve „druhé lize“ chtěl Ital zahájit novou kapitolu své kariéry v závodech sportovních vozů. Dohodl se se stájí R-Motorsport na kompletní účasti v nadcházející sezoně evropského šampionátu GT World Challenge.

Nakonec ale bude vše trochu jinak. Ghiotta totiž ještě minimálně jeden rok budeme vídat ve F2. K absolvování páté sezony na této úrovni přesvědčil třetího muže loňské sezony tým Hitech, který letos v šampionátu absolvuje svoji premiéru.

Týmovým kolegou brzy pětadvacetiletého závodníka bude Nikita Mazepin, jehož otec Dmitrij je jedním z vlastníků britské stáje. Ruského pilota jsme v roce 2019 mohli vídat u ART Grand Prix po boku Nycka de Vriese. Za svým parťákem ovšem výrazně zaostával a zatímco Nizozemec se na konci sezony radoval z titulu, Mazepin se neobjevil ani jednou na stupních vítězů a v celkovém pořadí se musel spokojit až s 18. příčkou.

Vyjde Mazepinovi jeho druhá sezona ve F2 lépe než ta premiérová?

„Jakmile jsme se pustili do naší první sezony ve formuli 2, toužili jsme po získání dvou zkušených jezdců. Cítím, že v Lukovi a Nikitovi máme sestavu, která našemu vozu umožní nejen brzy zrychlit, ale také bojovat v čele,“ řekl šéf stáje Oliver Oakes.

Jaký vliv bude mít Ghiottovo pokračování ve F2 na jeho závazky u R-Motorsportu, zatím není jasné. Je ale jisté, že celou sezonu GT World Challenge Europe nebude moci absolvovat. K termínové kolizi mezi těmito dvěma šampionáty totiž dojde hned v pěti případech.